Házközponti fűtésnél nálatok is előfordul, hogy igen hangos a keringetőszivattyú és a lakásokban hallani, ahogy búg?
Persze, a kazán hangos.
Esetleg lehangszigetelheted a plafonját, ha pont a hálószobád alatt van vagy ilyesmi.
A szivattyú az. Van tartalék amúgy.
Házközponti fűtés, tehát sokemeletes társasház.
Egy házban bármi zúghat, aztán a radiátoron keresztül elvezetődik a hang az egész házban.
De sok bajod van ezzel a fűtéssel :D , elég sok kérdésben olvasni ezt a "házközponti fűtést" , A ház lehet sima családi is, írd inkább, hogy társasház!
Házközponti fűtésnek hívják ezt a fűtésmódot tudtommal.
Biztosan a szivattyú, mert nyáron nincs ez a hang, de télen is abbamarad, amikor szerelnek vagy átállnak a csendesebb szivattyúra.
Valamelyik csendesebb de valamelyik olyan, mint amikor egy direct drive mosógép centrifugál. Hangszínre és kb hangerőre is.
Éjszaka kellemes...
Arra lettem kíváncsi, hogy a mi társasházunkban zavaró-e ennyire a keringetőszivattyú hangja vagy máshol is általános-e.
Attól tartok, hogy spórolás céljából nem megfelelő teljesítményű, erejű vagy hogy mondjam.
Én egészen eddigi életemben csak a társasházas fűtésre hallottam, hogy házközponti. Most rákerestem és mindenhol erre használják. Lakás ki- illetve eladásnál is így használják, mindenhol.
De amúgy nem tök mindegy?
Elhiszem, hogy rossz a kedved, de ne itt kötözködjél. Mondjuk keress hobbit vagy jó pszichológust.
A kérdés továbbra is él azok számára, akik nem kötözködni jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!