FÉG Gázkonvektor kikapcsol, miért?
Üdv mindenkinek!
Fég gázkonvektor pár perc után kikapcsol. De van hogy nem teszi, hanem bír fél órát is. Inkább akkor kapcsol ki, amikor a nagy égő is ég, vagy amikor a nagy égő kezd visszavenni, és be állna az égés őrlángra.
Kicseréltem a termoelemet is, az egész vezérlő egységet is egy vadi ujra! Még mindig csinálja! Megnéztem hogy a termoelem végét éri e az őrláng, és telibe éri. Nem tudom, de biztos nem azzal van a baj hogy nem melegszik a termoelem fel rendesen, mert amikor forró az egész konvektor, akkor is kikapcsol az egész teljesen.
Nem tudom mit tehetnék, esetleg a termoelem rögzítésével lehet a baj, vagy én már nem tudom.
Valakinek van valami tippje hogy mi lehet a baj? Mit nézzek meg, mit csináljak, mielött szerelőt hívnék?
Ja van itt valami amit lehet érdemes leírni:
A főégőt, amikor kiszedtem, akkor ugye az ugy fest, hogy van egy hosszú sín vagy váz szerűség, és abba vannak benne a kerámia betétek sorba egymás mellett, ebben van vagy 4-5 darab, (mert ez egy 8.50-es parapetes konvektor, azt hiszem ez a legnagyobb) és így adja ki az egész hosszúságot, ezek össze illesztésénél valami slamat (mint a kályhákban) vagy milyen anyaggal van össze illesztve, ragasztva, vagy csak mindössze a közöttük lévő rést próbálták vele gyárilag eltüntetni. Az egyik ilyen résnél kijött egy kis darab. Egy Kb, 1,5 max. 2mm széles, és 1 centi hosszú kis csík, ez lehet gond? Vagy ez nem játszik közre az egészben?
Egyébként valamire csak jutottunk, mert az itt ajánlott főégő és fúvóka a csővel együtt tisztítás óta tökéletesen megy a konvektor, mindössze csak az volt, amit írtam is, hogy kikapcsoltam, és harmadjára sikerült úgy indítani, hogy nem kapcsolt ki fél perc után. azóta is jó.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!