Megéri Franciaországba költözni?
Állítólag nagyon drága, főleg az élelmiszer és a lakhatás. Azt írják, Németországhoz képest is sokkal drágább.
Csak az a gond, hogy franciául tanultam, nem németül.:(
Igy, hogy a nyelvtudason kivul semmid nincs, nem eri meg, mert ugyanugy az alja munkat fogod megkapni (ha egyaltalan kapsz valamit). Franciaorszag nagy, az hogy 'draga' csak viszonyitas es persze konkret regio / varos kerdese. A Riviera, Parizs draga, kisebb telepuleseken nyilvan nem annyira.
[link] lehet bongeszgetni a koltsegeket.
A franciák azért kirekesztőbbek a külföldiekkel szemben, mint a németek...
De ha JÓL beszélsz franciául, akkor sokkal jobb a helyzet.
Esetleg ha leírnád, hogy milyen szakmád v. végzettséged van, akkor jobban hozzá lehetne szólni.
Amúgy valóban drága, de ez már szinte minden nyugat-európai országra elmondható.
5:
Haha! Éltél te valaha a Bajor tartományban? Megsúgom ott, ha levágják nem vagy német, főleg nem Bajor, akkor még azért is könyörögnöd kell majd, hogy meg kapd a boltban a számlát. Az ilyen városi legendákat jó lenne, ha mellőznék a világban, miszerint a németek nem kirekesztőek.
#6: Informatikusnak tanulok, még egyetemre járok.
Amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy angolul is természetesen beszélek, csak Angliában nekem az időjárás nem annyira tetszik.:)
#7: igen, éltem!
A férjem vendégprofesszorként volt kint egy évig, és mentünk mi is a családdal.
Semmiféle kirekesztést nem éreztem - azt a bolti izét meg nem is értem...
Miféle számláról beszélsz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!