Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Radiator ráz?? Hivjak villanys...

Radiator ráz?? Hivjak villanyszerelot?

Figyelt kérdés
Tegnap este az ágyból keltem fel és mivel babát várok és már kerekedik a pocakom, megbillententem és a huvelykujjam hozzaert az amúgy tök hideg radiatorhoz. Abban a pillanatban hallottam egy kis sziszegest, láttam egy apró kék villamot. Nincs rajtam semmi látható sérülés, jól is vagyok, de már láttam magam lelki szemeimmel ahogy éjjel a korhazba rohangalok meg úristen a gyerek. Azóta félek bármihez hozzaerni🤷‍♀️ Amúgy a radiátor termosztatrol megy, nem is volt felcsavarva se...
2021. nov. 16. 10:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%

Vagy elektrosztatikus kisülés, vagy kóbor áram.

Mindenképpen hívjatok villanyszerelőt!

2021. nov. 16. 10:02
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

Műszálas ruha és ágynemű esetén előfordul a feltöltődés. Pl. ha műszálas ruhában macskát simogatsz intenzíven, aztán hozzáérsz a macska füléhez, az is szikrázik. :)

Majd próbáld ki, hogy az ágyból kikelve hozzáérsz más nagyobb fémtárgyakhoz, vagy vízcsaphoz főleg, és ha máshol is lesz szikra, akkor az feltöltődés. Nálam a munkahelyi készenlétben talán munkára is lehetne fogni az így keletkező áramot, akkora szikrázás van mindig.

2021. nov. 16. 10:34
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Kék villámot? Ahhoz kell vagy 1000V ami nincs nálatok.

Szerintem hallucináltad.

2021. nov. 16. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Valószínűleg csak elektrosztatikus kisülés, magyarul te ráztad meg a földelt radiátort :)

Ilyenkor tenyleg látszik a kék "villám", mi általános iskolában folyto ezzel szórakoztunk.

2021. nov. 16. 10:50
 5/11 A kérdező kommentje:

3as bár halluztam volna... De valóban láttam. Hidd el örülnék ha kepzeltem volna 🤷‍♀️

Köszi, valóban műszálas az ágynemű meg a pizsim is szerintem, de nem vagyok elég bátor végig tapogatni bármi mást 😂 igy is panikbeteg vagyok sajna és természetesen azóta is panikolok, sajnos kb minden apró baleset utan azt látom magam előtt hogy meghalok😔

2021. nov. 16. 10:52
 6/11 anonim ***** válasza:
55%

Van ott bizony feszültség. Persze, áramerősség nélkül, ahogy pl. a villanypásztoroknál.

Ebben a cikkben 4-35 E V-ot írnak:

[link]

És tényleg kék szokott lenni a szikra.

2021. nov. 16. 14:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Kedves 6os, köszönöm a megerősítést és a cikket is!
2021. nov. 16. 14:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Sztatikus kisülés pillanatnyi csípés. Ha villany rázna, az folyamatos volna,

Vill.szer.

2021. nov. 16. 15:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. nov. 16. 15:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyébként használ pamutot, mert sokkal jobb a műszálasnál.
2021. nov. 16. 15:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!