Radiator ráz?? Hivjak villanyszerelot?
Vagy elektrosztatikus kisülés, vagy kóbor áram.
Mindenképpen hívjatok villanyszerelőt!
Műszálas ruha és ágynemű esetén előfordul a feltöltődés. Pl. ha műszálas ruhában macskát simogatsz intenzíven, aztán hozzáérsz a macska füléhez, az is szikrázik. :)
Majd próbáld ki, hogy az ágyból kikelve hozzáérsz más nagyobb fémtárgyakhoz, vagy vízcsaphoz főleg, és ha máshol is lesz szikra, akkor az feltöltődés. Nálam a munkahelyi készenlétben talán munkára is lehetne fogni az így keletkező áramot, akkora szikrázás van mindig.
Kék villámot? Ahhoz kell vagy 1000V ami nincs nálatok.
Szerintem hallucináltad.
Valószínűleg csak elektrosztatikus kisülés, magyarul te ráztad meg a földelt radiátort :)
Ilyenkor tenyleg látszik a kék "villám", mi általános iskolában folyto ezzel szórakoztunk.
3as bár halluztam volna... De valóban láttam. Hidd el örülnék ha kepzeltem volna 🤷♀️
Köszi, valóban műszálas az ágynemű meg a pizsim is szerintem, de nem vagyok elég bátor végig tapogatni bármi mást 😂 igy is panikbeteg vagyok sajna és természetesen azóta is panikolok, sajnos kb minden apró baleset utan azt látom magam előtt hogy meghalok😔
Van ott bizony feszültség. Persze, áramerősség nélkül, ahogy pl. a villanypásztoroknál.
Ebben a cikkben 4-35 E V-ot írnak:
És tényleg kék szokott lenni a szikra.
Sztatikus kisülés pillanatnyi csípés. Ha villany rázna, az folyamatos volna,
Vill.szer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!