Hogyan közömbösítitek a cigarettafüstöt a lakásban?
Meg kéne kérdeznem a barátnőméket. 4ből 3an dohányoznak a házban,barátnőm még a hálószobájában is,és mégis mindig tök jó illat van náluk,semmi cigiszag. Még nem is gondolkodtam rajta,hogy ez hogyan lehetséges,de majd megkérdezem! :)
25/N
Fúú, hát azt nem nagyon lehet, csak szellőztetéssel. Én dohányfüst-allergiás vagyok gyerekkorom óta (ez azt jelenti, ha 2 percnél tovább kell szagolnom, akár kint, akár bent, erős fejfájás és hányinger tör rám). Amikor építkeztünk (pár éve) apósnál laktunk, aki láncdohányos. A szobánk kulcslyukát betömtem vattával, az ajtó elé törölközőt raktam, de akkor is bejött a füst. Ha ablakot nyitottam, akkor valamelyik szomszédtól jött be (10 emeletes panel).
Néha meggyújtottam egy kínai füstölőt, az ideig-óráig segített, de annak is olyan erős az illata (főleg kis helyiségben), hogy már fuldokoltam, annyira hiányzott a tiszta levegő.
Inkább dohányozz egyet az utcán a ház előtt, és akkor nem megy be a füst :)
Pont valamelyik nap volt egy hasonló kérdés, ott is többen ajánlották ezt.
Mi így csináljuk: cigi közben és utána félóra szellőztetés, gyakran mosom a textileket (függöny, szőnyeg), valamint tele van a szoba növényekkel. Vannak olyanok, amik nagyon jól nyelik el a füstöt, tisztítják a levegőt, ráadásul még szépek is :)
Szerintem leginkább a növények segítenek, lakótársam is folyton mos meg füstölőz meg minden, mégis áporodott cigiszag van nála, nálunk meg mindig tiszta a levegő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!