Melyik tárolóhelyiséget szeretitek jobban, a pincét, vagy a padlást?
Attól függ. Jelenleg tök jó padlásunk van, rendes betonlépcsővel, szóval na, nem is létrával kell mindig felmenni, ami tök jó. De ha nem lenne rendes feljáró, csak létra, az na, nem lenne olyan kényelmes.
Illetve anno volt pincénk a régi házunknál, de a házból nem lehetett lemenni, csak ha kimentél a házból és megkerülted a házat. Nem volt olyan kényelmetlen, de nyilván jobb, ha a házból is le lehet menni. Szóval nem tudom, ez attól függ. Ha a padlásra létrán kell feljárni, az szerintem kényelmetlen, de nyilván minden jobb, mint a semmi.
Van mindkettőnek előnye-hátránya.
A padlás általában száraz, de nem fagymentes, míg a pince télen sem szokott 5 fok alá menni, viszont párásodik (egész évben) és ha feljön a talajvíz nagy esők alkalmával akkor szívás van.
Igen, tudom van vízszigetelés, de én még nagyon kevés olyan családi házat láttam, ahol körben az oldalfalakat is levédték, anélkül meg nem sokat ér. Ja és az sem örök életű, teljesen száraz pincék csak mészköves vagy homokos talajú környékén vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!