Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Új csempéről mivel tudom...

Új csempéről mivel tudom leszedni azt a ragasztószerű valamit?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi lehet az. A látható felületén van mindegyiknek. Vagy direkt volt rajta, hogy talán ne sérüljenek a lapok, ahogy egymáson voltak, vagy ahogy egymásra voltak rakva a felsők aljáról ragadt át valami az alatta lévők felületére. Passz. Sima tisztítószerrel meg sem moccan, és így a fürdőszoba összes csempéje ilyen gányos :(
2021. okt. 21. 18:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Pont mostanában vettünk vagy 4 féle falicsempét, különböző járólapot, de esküszöm nem tudom miről beszélsz.
2021. okt. 21. 18:22
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Az azért van hogy ne karcolják össze egymást a csempék.

Körömmel, vagy egy éles késsel lejön.

2021. okt. 21. 18:28
 3/14 A kérdező kommentje:

Első, sajnos nem sokra megyek a válaszoddal. Talán kitűnik a kérdésemből, hogy eddig még nekem sem volt szerencsém hasonló jelenséghez :) Örülök neki, hogy a te csempéiden nincs ilyen gedva, de ettől nekem nem oldódik meg a problémám 🤣

Azért köszi a választ.

2021. okt. 21. 19:31
 4/14 A kérdező kommentje:
#2, jesszus. Akkor aki felrakta lekaparhatta volna előtte, mert plafonig ér a csempe, megszülök mire a végére érek 🤣
2021. okt. 21. 19:33
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Sósav
2021. okt. 22. 05:00
 6/14 anonim ***** válasza:

Kár volt az 1-est így leminősítened, mert nem írt hülyeséget!

A csempéket semmilyen célból NEM KENIK össze ragasztóval, így válaszolni sem lehet rá, hogy mivel jön le.

A rázkódás okozta sérülés elkerülése céljából vékony hullámpapírt, vagy buborékos fóliát használnak, nem a csempét kenegetik.

Ha ez velem fordult volna elő, még felrakás előtt felvettem volna a kapcsolatot a gyártóval/forgalmazóval/üzlettel és cserét vagy megoldást kértem volna a problémára.

Egyetlen burkolótól nem várható el, hogy egyenként kapirgáljon a csempékről valamilyen ismeretlen ragacsot, mert akkor még karácsonykor is burkolgatna egy-egy helyen.

De még mindig nem vagy elkésve, felhívod/megírod a gyártónak a gondodat, majd ők elmondják, hogy mi ez és mivel jön le, amennyiben tudatosan kenték össze a csempéket.

Egyszerűbb, mint létráról kapirgálni késsel(?) a csempét!

2021. okt. 22. 07:01
 7/14 anonim ***** válasza:
VD-40
2021. okt. 22. 07:12
 8/14 anonim ***** válasza:
Lakkbenzinnel, körömlakklemosóval tennék próbát.
2021. okt. 22. 07:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! Márpedig az első válasza semmire nem volt jó, ezt most is tartom. Attól, hogy ti nem láttatok még ilyet, ezek akkor is össze vannak kenve egytől egyig. Nem az egész csempe, hanem mind kb ugyanott, egy 10x1,5 cm-es sávban. A csomagokat meg nem bontogattam ki, és nem tartózkodtam a lakásban, amikor a felújítási munkák zajlottak. Elismerem, hogy nincs ebben gyakorlatom, lehet hogy mások ott állnak 0-24-ben a munkások mellett, vagy minden csempét egyesével átnéznek mielőtt nekiállnak felrakni, nekem erre sajnos nem volt kapacitásom. Akik felrakták nem jelezték, hogy szokatlan valami a csempén. Vagy ennyi sem elvárható tőlük, gondolom. Mindegy is, mert nem áll szándékomban elmesélni a felújítási kálváriánkat. Ha senki nem járt a környéken még hasonlóan, akkor remélem sikerül felvenni a gyártóval a kapcsolatot.
2021. okt. 22. 08:09
 10/14 anonim ***** válasza:

A vékony zsinórról van szó gondolom....

Első fázisként mechanikusan szoktam műanyag spaknival, ami marad pedig higító vagy foltbenzin.

2021. okt. 22. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!