Miért kapcsol le a nyílt égésterű cirkó azelőtt, hogy elérte volna a termosztáton beállított hőmérsékletet?
Lehet merül az elem.
Nekünk akkor csinált hülyeséget.
Szerintem ez a normális működése. Mármint felpörgeti a fűtést, aztán kvázi kivárja, hogy mennyire lesz meleg a levegő. Még mindig nem jó, ezért még visszakapcsol.
Ha folyamatosan menne az adott hőmérsékletig, akkor valójában sokkal melegebb lenne annál.
Egyébként nem tudom, milyen cirkótok van, a miénken van egy tekerő magán a kazánon is, nyárra nullára lehet kapcsolni, és van fokozat egytől hétig talán.
Na, itt minél magasabban van a tekerő, annál többet fűt egy hullámban. Most pl. még nincs olyan hideg, csak 3-ason van, ki--be kapcsolgat a termosztát, amíg el nem éri a beállított 22 fokot. Téli nagy hidegben fel szoktam venni hatosra, akkor gyorsabban fűt fel.
Köszönöm az ötleteket!
A seprűnyél nem oldotta meg a problémát, utána próbáltam nyújtófával is, de semmi változás. :)
A pid szabályzás nekem kínai.
Az elem teljesen új, de azért kicseréltem egy még újabbra. :)
Lehet valóban normális ez a működés, felfűti a vizet, aztán csak hőntartás van, ezért lehet a ki-bekapcsolás. Belemagyarázom magam ebbe a verzióba.
A pid szabályzás az pontosan próbál hőntartani, elkerülve a túllendülést, túlfűtést. Ezért előtte kikapcsol, vár, aztán ha nem emelkedik gyorsan, még fűt. De ezekhez előtte kicsit tanulnia kell.
Régi kommersz kazán nem csinál ilyent, a termosztátok sem általában.
Ehhez a termosztát típusa, kazán beállítási lehetőséget kellene tudni. Eddig hogy működött?
Ha megzavarodott valami, akkor egy 5 perces feszültségmentesítés- pihentetés megoldhatja.
6/6
Köszönöm! A termosztát most lett cserélve, de a jelenség már a réginél is fennállt, csak nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Szóval, a jelenleg használt termosztát: Computherm Q7, a cirkó Ciao Beretta. És valóban úgy történik, ahogy írtad, fűt, aztán leáll (ilyenkor még hallani pici búgást), aztán később újra nekilendül. Ez csak a ki-bekapcsolások miatt zavaró, de ha ez így normális, akkor megnyugodtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!