Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet nyomást engedni...

Hogyan lehet nyomást engedni a höcserélöbe?

Figyelt kérdés

A nagymama valami miatt eltekerte a képen jelölés alatt lévö gombot és a jelölt órán leesett a nyomás nullára. A padlófütés nem müködik azóta, 2 napja egy kis elektromos radiátor az egyetlen fütésünk, hideg van, a kisfiunknak se túl jó ez a helyzet. A városban elérhetö egyik szerelö sem hajlandó kijönni, jövö hétre igérték leghamarabb. Valahogy meg kell oldanom, ha nem veszélyes ez a folyamat, csak el kell tekerni pl egy kart, amit én is meg tudok csinálni.

Tudna segíteni valaki?

A kép:

[link]

Köszönöm!

2021. okt. 12. 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Tekerd a piros gombot feljebb, hogy visszaálljon a nyomás.
2021. okt. 12. 14:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem lehet tekerni csak balra, akkor meg ugrik egyet. Normál helyzetben jobbra balra lötyög
2021. okt. 12. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem az egy biztonsági szelep, hasonló van a kazánomon. Ezért is van rajta a 2,5Bar felirat, és pont az elforgatásával lehet leereszteni a nyomást. Hasonló van a bojlereknél is. A néni leengedte a nyomást a fűtésrendszerből, viszont a gázkazanoknak általában kell egy redszernyomás ami alatt nem kapcsolnak be, vagyis a kazán környékén kell lennie, vagy éppen pont a kazánom egy feltöltőszelepnek amivel fel lehet tölteni, és némi nyomás alá helyezni a fütésrendszert.
2021. okt. 12. 16:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a hármas válaszoló is megírta, a kazánon lévő töltőcsapon keresztül kell feltölteni a rendszert.
2021. okt. 12. 16:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. A kazánban megtaláltam a víz megnyitó szelepet és engedtem vizet a rendszerbe, de a képen pirossal jelölt mérö még mindig nulla és nem melegszik a padlófütés. A kazán megy, a csövek addig a bizonyos leengedö szelepig melegek, utána már csak alig.
2021. okt. 12. 19:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!