A gázkonvektornál amelyik ablak alatt van kivezetve visszajöhet a gáz az ablakon?
Úgy értem nem nyitom ki, hanem zárva van az ablak, de azért tudjuk, hogy minden ablak kicsit ereszti a levegőt, így arra értem, hogy végül visszajöhet-e apránként a gáz és felhalmozódhat-e a szobákban veszélyes mértékben?
Pár napja volt a gázszerelő és megnézte ilyen érzékelővel a konvektorokat, egy helyen az egyik azt mondta, hogy picit ereszt. Ott csavarozott valamit, majd a csipogó már nem jelzett pittyegve, azt mondta már nem ereszt.
Ellenben éreztem gázszagot, de azt mondta nincs a szobában a műszer szerint gáz, előtte is csak a konvektor közvetlen közelében lehetett érzékelni.
Viszont eszembe jutott, hogy lehet bejön az ablak résein is és felhalmozódik. Ilyen előfordulhat?
Nem jön be, jóval gyorsabban higul és szertefoszlik. Ha bejönne, akkor gyorsabban visszaszívná a másik csövön és elaludna a láng, mert nem lesz oxigén.
Konvektornál jó ideig érzed a ráégett por szagát, ahogy melegszik. Ezt érzed, nem a gázt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!