Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Durva egy embernek hosszútávon...

Durva egy embernek hosszútávon 35 négyzetméteres lakásban lakni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 5. 14:51
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
80%

20.

40 évesek vagyunk, Pesten egy 200 nm-es házunk van, Balatonon egy 120 nm-es. Anno meg tudtuk teremteni, elérhető áron volt a telek és az építkezés. Belegondoltunk, most lehet, hogy egy 35 nm-es kis lakás is nagy gondot okozna, úgyhogy vegyél vissza. Te sem gondolod komolyan, hogy a mostani, nem gazdag családból származó fiatalok tudnának Budapesten több száz nm-es családi házat építeni, még jó fizetés és hitel mellett sem.

2021. okt. 6. 06:47
 22/36 anonim ***** válasza:
93%

Azt is figyelembe kell venni, hogy kinek mire telik, hogyan alakult a sorsa, ezértt nagyon örül a 35 nm-es lakásnak is...

(Elvált anya, 2 gyerekkel, férje nem dolgozik tehát nem fizet gyerektartást sem. Na, ehhez mit szólnak egyesek, akik lyuknak nevezik ezt a 35-öt? Persze, megértem, hogy nekik lyuk, de van akinek a pillanatnyilag adódó nagy boldogság).

2021. okt. 6. 08:19
 23/36 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván mindenki 120 millióért vesz villát a belvárosban. 35nm csak a postaláda.
2021. okt. 6. 11:51
 24/36 A kérdező kommentje:
Nem Budapest, de egy nagyobb város, bár ez most lényegtelen...
2021. okt. 6. 12:21
 25/36 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk azért mert a kutya be van zárva oda, én meg nem. Épp a 35 négyzetméteres házunkban ülök, ha szűkösnek érzem akkor bármikor kimehetek sétálni egyet, vagy a kertbe.

Te inkább az elrendezésről beszélsz szerintem. Íróasztalra nincs szükségünk, azon kívül mindenünk van amit felsoroltál, kivéve a külön wc-t. Franciaágy, nagy gardrób, étkezőasztal, sarokkád.

Nem arról akarlak meggyőzni, hogy ne akarj nagy lakást, csak arról, hogy az elrendezés és a méret két külön téma. :)

"még egy utolsó falusi "kádárkocka" is 100 m2-től indult már 50 évvel ezelőtt is."

Hátam közepére se kívánnék akkora házat, ha ingyen adnák se. A mostani házunk tökéletes, max 1-2 négyzetméter pluszt fogadnék el, mert néha jól jönne egy spejz, de ennyi. Én szeretem, hogy nem "veszünk el benne", olcsó fűteni, gyors takarítani. Imádom és nem cserélném nagyobbra. (Ja, és ezt annak fényében állítom, hogy egész életemben kb. 3x ekkora házakban éltem ezelőtt.)

2021. okt. 6. 14:52
 26/36 anonim ***** válasza:
76%

#16-os vagyok. Nekem azért nem lenne elég, mert eleve ketten lakunk anyámmal, amihez a mostani 62 m² elég, de mivel koromnál fogva gondolok a családalapításra, ezért lassan ez is kicsi lesz, így költöznénk, és nem véletlenül néztünk ki egy 117 m²-est!

Viszont ha tipikus agglegényként örökre egyedül akarnék élni, akkor bizony elég lenne nekem 35 m² ! Az eredeti válaszom írásánál fontolgattam, hogy beleírom, de aztán mégse tettem, viszont a további reakciókat látva most megírom: a kérdés egyetlen emberre való lakótérről szól, és akinek helyiségekre bontva ilyen méretekkel egyedülélőként nem elég 35 m², az a tipikusan gazdag nagyzolós fajta!

A #21-es tökéletesen leírta az igazat! 30 éve még nem igazán jelentett kockázatot hitelt felvenni, de még az önerő is jelentősen jobb volt, manapság viszont sajnos már más a helyzet, és aki nem gazdag, az örülhet ha valamiből már ekkorára is tellik Neki!

"Normális, igényes és magára valamit is adó ember nem él egy ilyen lyukban" - na, #18-as, látszik hogy Te is tipikusan az a fajta vagy, akinek nem jelent gondot a pénz, és azt hiszed, hogy mindenki ugyanolyan vagyonos! Pedig nem, és akinek kicsi van, az is normális, igényes ember, csak a keretei nem engednek többet! A pénz és az igényesség 2 külön dolog, jobb ha ebbe belegondolsz, mielőtt így fogalmazol!

2021. okt. 6. 16:00
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne benne a "durva"?

35 m2 az egy kényelmes egyszobás garzonlakás méret.

Nem a "méret a lényeg" hiszen lehet jó elrendezésű, jól berendezett lakás is, meg vannak borzalmas alaprajzú panelok is ennyiért használhatatlan lyukakkal.

Na meg nem mindegy hol van, milyen környezetben.

Az sem mindegy, kinek mennyi cucca van, milyen életszakaszban van. Laktam én 8 m2 szobában is és relatív elfértem, nyilván nem ott fociztam.

Tárolás a kérdéses, hiszen lehet jó tárolókkal sok cuccot tárolni, de az is lehet hogy valaki nem fér el. És nagyon extra hobbinak nem jut hely, vagy az sem kényelmes ha a biciklit is a szobában kell tárolni.

2021. okt. 6. 19:44
 28/36 anonim ***** válasza:
96%

Na meg ugye egyedi igények.

Én magam szeretem ha van egy jó nagy asztalom, egyetem óta (építész) megszoktam, hogy az van és tudok rajta mindent is csinálni, makettezni, LEGO-zni, vagy csak a laptop mellett jegyzetelni, szortírozni. Más meg elvan egy apró asztallal amin éppen a laptop elfér.

Vagy én igénylem a különálló hálószobát. Mindegy mekkora, lehet hálófülke is, ahova beférnek a ruhák meg az ágyam és mellette van egy nappalim ahol kényelmesen tudok vendégeket fogadni. Egyszerűen azért mert meguntam, hogy bárki jön azt az ágyamra kell leültessem.

Van úgy vagyok, ha nagy ritkán vendéget fogadok, családtagot, barátokat több napra, akkor ne egymás hegén-hátán aludjunk, hanem legyünk kényelmesen külön szobában.

Nekem 40-45 m2 és 1,5 szoba az amiben kényelmesen elférek. Pedig nem vagyok "gazdag nagyzolós" mert csak egy szaros panelom van, egyszerűen ebben érzem kényelmesen magam.

Akárhogy nézzük, az ember nem egy tárgy, amit "becsomagolsz" és azt mondod, hogy 1 ember egyenlő X négyzetméter. Nyilván lehet irányadó szám, de az igényei mindenkinek eltérőek.

Az meg, hogy pénz és igényesség. Lehet cigány putri is 150 m2 és belvárosban 60+ milliókért mennek az új építésű garzonok olyan lakóépületekben amiknek a közös költsége több mint amennyi másnak a fizetése.

2021. okt. 6. 19:56
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Az se mindegy, hogy az ember hol akar lakni, az ország melyik részén, milyen településen! Én egy turisztikailag eléggé felkapott, drága helyen lakom (itt nőttem fel), és kicsit körülnézve a helyi ingatlanpiacon, nagyon borsos árak vannak itt, néhány példa:

27 m² 15-20 millió Ft között

32 m² 20-23 millió Ft között

40 m² 18-26 millió Ft között

Van egy pont 35 m²-es is, ami ráadásul faház, és így is 27.5 millióért kínálják!

Errefelé a 100 m²-esek már 50-60 millió között kezdődnek! Sok átlagos hétköznapi embernek mégis hol van ennyi pénze, legalábbis önerőből?!

2021. okt. 6. 20:44
 30/36 A kérdező kommentje:

20:44

Családi ház vagy társasház megy 100 négyzetméter 50-60 milliókért?Megkérdezhetem melyik város vagy legalább melyik megye?

2021. okt. 6. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!