Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Zártkerti telken se lehet...

Zártkerti telken se lehet vasárnap füvet kaszálni, benzines kaszával?

Figyelt kérdés
Pécs

2021. okt. 2. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
menj fel az önkormi honlapjára, és nézd meg a helyi rendeleteket.
2021. okt. 2. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"A környezeti zajvédelemről szóló, hatályban lévő önkormányzati rendelet szerint magánszemélynek a tulajdonában, használatában lévő belterületi ingatlanon a háztartási igényeit kielégítő kertépítéssel és zöldfelület fenntartással kapcsolatos, zajt keltő tevékenységet, így különösen: motoros kerti gépek használatát vagy motoros fakivágást, – a rendkívüli kár- és balesetveszély elhárítását kivéve – hétköznap reggel 7 óra és este 8 óra között, szombaton és ünnepnapokon 9–19 óra közötti időtartamban szabad végezni."

Belterületi ingatlanon!!!

Külterületen zöröghetsz vasárnap is!

2021. okt. 2. 17:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor odacsapok a gaznak holnap.
2021. okt. 2. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem alap kéne legyen, hogy vasárnap nem dolgozunk ilyesmit, törvényektől függetlenül.
2021. okt. 3. 06:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Most érek rá, hetelve dolgozok. A szomszéd szólt, hogy kaszáljam le. Másik szomszédnál méteres gaz van az nem baj, ráadásul az ott is lakik.
2021. okt. 3. 09:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges magyarázkodnod! Szerintem a #4-es is úgy értette, hogy belterületen kellene alapnak lennie, hogy nem zörgünk vasárnap, és igen szerintem sem kellene ehhez rendelet, ezt be kellene lássa mindenki.

Az, hogy Pécsett is beköltöznek a külterületi ingatlanokba, jellemzően pincékbe, az egy dolog, viselniük kell, hogy oda más, a többség még mindig dolgozni jár hétvégente, kertet, gyümölcsöst művelni, füvet nyírni stb. Ahogy egyébként azt is viselniük kell, hogy esetleg van hangzavar nyáron este/éjszaka is, mert egy pincébe azért nem csak dolgozni jár ki az ember, mert ha csak igen, akkor annak nem élvezője, hanem a rabja. Engem rohadt mód nem tud érdekelni a dolog, azért vettem, hogy legyen gyümölcs, zöldség és azért is, hogy van egy hely, ahol összeülünk haverokkal és akár éjjelig zenét hallgatunk, beszélgetünk, elröhögünk egymáson stb. Szóval az, hogy a másik meg mellém költözik a présházba, mi több akár felépít a telekre egy családi házat, azt viselje Ő, ne én legyek már rá tekintettel, ez nem lakóterület! Majd ha belterület lesz és a megfelelő infrastruktúra hozzá párosul, úgy s mint közvilágítás, szilárd útburkolat, szemétszállítás, akkor majd 1. vagy igazodok ehhez, hogy lakókörnyezetbe kerültem, 2. vagy eladom és veszek egy másikat tőle távolabb.

Szóval a kulturált hozzáálláshoz/viselkedéshez úgy gondolom ez is hozzátartozik, hogy külterületi ingatlanokban, pincesorokon stb. elfogadjuk ott lakóként is, hogy hát ez egy ilyen üzem, nem csak az tartozik ebbe bele, hogy nem vagyok akkora seggfej, hogy vasárnap börrögtetetem a fűnyírót/kaszát belterületen.

2021. okt. 3. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!