Gyermekes családnak, ha kiadok lakást. Mire kell
figyeljek?
Figyelt kérdés
Ha kiadok egy lakást 3 kisgyermekkel rendelkező családnak mire kell oda figyeljek? Nem régóta van egy új jogszabály, amit sajnos nem ismerek. Gyermekkel nem lehet kitenni utcára, akkor sem, ha nem fizetnek???
2010. aug. 31. 15:52
1/6 anonim válasza:
Igen, én is úgy tudom, hogy így van. Ezért kell vigyázni. Mert ha nem fizetnek, akkor sem teheted ki őket. Én egyszer adtam ki többgyermekesnek a lakásom, de mégegyszer nem is fogom. Szörnyen nézett ki, amikor kiköltöztek. Bár ott a szülőkkel is gond volt, tehát mit várok a gyerektől. Még egy albérlőmnek nem sikerült annyira lelakni a lakást, pedig voltak már fiatalok, kamaszok stb.
2010. aug. 31. 16:05
2/6 anonim válasza:
Nagyanyám épp most bukott bele ebbe. Szintén 3 gyerekes család (mondjuk a szülők ránézésre sem voltak komplettek...nem is tudom miért fogadta be őket), 11 hónapig (!!!) nem fizettek és mamám nem tudott mit tenni. Végül csak lecserélte a zárakat, amikor nem voltak otthon, mert ez így azért nem volt állapot. Most meg ugye iszonyatos vesztesége van. Amúgy nem mindenki ilyen, de hát sajna vigyázni kell!
Érdemes határozott idejű szerződést kötni, és ha normálisak meghosszabbítani.
2010. aug. 31. 16:08
3/6 anonim válasza:
Szerintem kérj referenciát róluk előző főbérlőtől (gondolom, van, hiszen ha három gyerekük van, akkor nem tegnap óta vannak együtt), valamint ez a határozott szerződéses dolog is jól hangzik.
2010. aug. 31. 18:44
4/6 anonim válasza:
sztem ne add ki! komolyan. bármi gáz lehet, és marha nehéz kitenni őket.
gondolj csak bele, 3 gyerek nagyon le tudja lakni a lakást. még ha igényes is a szülő.
inkább kiadnám a lakásomat 3 egyetemista srácnak, mint 3gyerekes családnak.
mi is adtunk ki lakást 2gyerekesnek. el nem mondom miket csináltak... romjaiból kellett újjáépíteni a lakást, és olyan számlákat hagytak ott, hogy alig bírtuk kifizetni...
2010. szept. 1. 20:31
5/6 anonim válasza:
Ne gyermekesnek add ki!
2010. szept. 12. 22:30
6/6 anonim válasza:
Ti aztán jófejek vagytok, kedves válaszolók! Én is albérletbe születtem és a húgom is. Csak a szüleink voltak olyan normálisak, hogy ha kárt okoztunk (mert persze, okoz a kisgyerek, de az kb olyan szintű, hogy rajzol a falra, amit anyukának le kell mosnia), azt helyrehozták. Alapvetően még mindig több a normális ember, mint a nemnormális, csak meg kell jól nézni előtte, kit engedsz be a lakásodba. És persze nem akkor siránkozni, amikor félévi díjjal lógnak, hanem mondjuk kéthavi kauciót kérni, és megmondani nekik, hogy ha nem fizetnek és elfogy a kaucióból származó összeg, akkor költözniük kell. Azonnal. A közüzemi számlák fizetését meg nem rájuk bízni, hanem a saját címedre kérni és havonta kifizettetni velük a díjakat. De neked fizessenek, ennyi kényelmetlenséget megér az, hogy nem százezres tartozással lesznek ott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!