Mik azok az apróságok, amelyek egy otthont igényessé, vagy éppen igénytelenné tesznek?
igénytelenség: rosszul lerakott parkettaszegélyek, burkolatváltók.
Bocsi, ez jutott hirtelen eszembe, most voltam a szomszédnál, rokon "mindenes" fektette az új parkettát remek, drága, jó anyagokból, de ez a gányolás amit művelt a szegélyekkel az mindent tönkretett, és igénytelenné varázsolta a dolgot.
Szerintem a sok apró, poros csecsebecse igénytelen hatást kelt. Én is szeretem az apró dolgokat, dekorokat, de például anyámnál ki van rakva minden féle figura, csecsebecse, tiszta téboly.
A másik nekem a mintás perzsa szőnyeg.
2 Meg amikor a konyhaszekreny tetejen kiallitas van mindenfele random dologbol, legyen az edenyek, ures piasuvegek, dobozok, stb...
Nekem a nem osszepasszolo szinek is ilyenek.
Igénytelenség: kosz, rendetlenség, festetlen falak, sok kacat és porfogó mindenhol, nincs meg a helye a tárgyaknak, főleg a takarítóeszközöknek, kiállítás a szekrény tetején régi kifogyott tusfürdős flakonokból és promóciós tárgyakból.
Igényesség: tisztaság, rend, harmonikus és ízléses berendezés. Számomra ezek pénztárcától függetlenül. Ha valaki tehetősebb, akkor valódi, kézzel készült tárgyak, például festmények, kézi csomózású szőnyeg stb. Sokkal inkább igényességet képviselnek, mint a műszaki kütyük. Szeretem, ha valaki használ régi bútorokat is, családi örökség vagy nagymama bútora, esetleg antik bútor, az mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!