Röfög a fürdőkád lefolyó. Mi okozjatja? Dugulás? (Link a leírásban)
Ez elég durván el van dugulva ahogy nézem.
Van padlóösszefolyó?
A röfögés önmagában nem feltétlen jelent dugulást. Az teljesen egészséges rendszernél is lehet, ha olyan a lefolyórendszer kialakítása. Az csak attól van, hogy egyre gyorsulva folyik le a víz (gravitáció), és ettől a cső alján több víz akar kifolyni, mint ami felül befolyik. Mikor már kezd vákuum kialakulni a cső felső részén, akkor a befolyó víz pótlására a bűzzáró vízdugót megszippantja, és ott levegőt szív be a csőbe, ez a röfögés oka.
A dugulást nálad abból lehet látni, hogy nagyon lassan folyik le a víz, és kevés víznél sincs nagy örvény. A röfögés pedig azt mutatja, hogy a felső részen van a dugulás, tehát valószínűleg a kád és padlóösszefolyó között. Én arra tippelek, hogy közvetlenül a kád kifolyójában akadt fel egy kazalnyi haj, amire aztán felrakódott a testetekről leoldódott zsír. Próbálj lenyúlni egy kampós dróttal, ha lesz zsákmány, akkor ott érdemes kezdeni a kutakodást.
A kád és az összefolyó között van a dugulás.
Viszont a kád lefolyójában lévő, csavart nem bírom eltávolítani.
A csavar feje teljesen szét van kopva, illetve maga a csavar is rozsdás, meg sem mozdul, ha próbálom.
Mit lehetne tenni, hogy javuljon a helyzet?
Használjak valami vegyszert?
Ha igen, melyiket javasoljátok?
Ne is csavard azt ki, mert lehet szétesik a lefolyó és nem tudod összerakni csak ha kibontod a kádat.
Vegyszer ilyen esetben szokott működni igen, vagy megpróbálhatod wc pumpával. Én mindig ez utóbbival szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!