Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vajon van bármilyen lehetőség...

Wloraw kérdése:

Vajon van bármilyen lehetőség arra, hogy az ablaka befalazásra kerüljön?

Figyelt kérdés

3 éve vásároltam egy csaladihazat Győr környékén és van egy érdekes szomszéd nénim.

A feleségemmel elkezdtük újjítgatni, de és ez nem tetszett neki, mert idézem ezt az ő apja építette (mármint a házat). Van egy ablaka ami telibe a kertemre néz és tátogat egész nap. Emeltem egy 2m-es betonkerítést de látom az ablakból, hogy néz ki a maradék 1 m-en.

Vajon van rá esély hogy a főépítész ezt befalaztatja?

2021. szept. 13. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Most nem értem, kinek az ablakát akarod befalazni?

A sajátok? Miért ne, bár én szeretem a természetes fényt úgyhogy függényt raknék inkább.

A szomszédét? Mi közöd van hozzá? A szabályosan lett az ablak kialakítva akkor nincs mit tenni, joga van használni az ablakot és nézelődni azon keresztül. Ültess fát.

2021. szept. 13. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
Úgy tudom, akkor lehet befalaztatni, ha közvetlenül a házfala a telekhatár.
2021. szept. 13. 19:53
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ültess oda két bazi nagy tuját
2021. szept. 13. 20:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, mert az építéskori előírások érvényesek, illetve ha több mint 10 éve épült a háza akkor megint "kialakult állapot". És neked tűrési kötelezettséged van. Sőt ha nagyon beárnyékolod az ablakát akkor még ÉCS-re be is perelhet. És jó eséllyel meg is nyeri. Nálunk hasonló helyzetben köteleztek a tuja megnyírására, hogy ne árnyékolja be az ablakát.
2021. szept. 14. 02:13
 5/6 anonim ***** válasza:
47%
Elfüggönyözés lesz a legolcsóbb.
2021. szept. 14. 08:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Emeltem egy 2m-es betonkerítést de látom az ablakból, hogy néz ki a maradék 1 m-en."

Szerintem itt te vagy a kukkoló...

2021. szept. 14. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!