Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerinted van erre lehetőségünk?

Szerinted van erre lehetőségünk?

Figyelt kérdés

Januárig el kell hagynunk az albérletünket. Igyekszünk keresni, de jelenleg nem találunk 80 + rezsi alatt.

Persze vannak házak 5-6 millióért is, illetve lakás 11 millióért. Nekem jelenleg van 1, lakástakarékban lesz jövőre 2 és páromnak is körülbelül 1 milliója van. Szóval ez szinte semmire sem elég. Gondolkodtam a hitel felvételén, viszont nem tudom, hogy két minimálbérből mennyire lehet kihozni. Fiatalok vagyunk, nem vagyunk házasok sem, így nem közös a kassza.

Melyik lenne ésszerűbb: hitelt fizetni egy olyan házra, amiben a jövőben nem tudnám elképzelni magam, vagy egy olyan lakásban élni, ahol nem tudunk spórolni a leendő házunkra semmit?

Mit tennél a helyemben?

(Munkát váltani nem tudok, mert még tanulok mellette.)

2021. júl. 30. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
És mikor fogtok tudni váltani? Hogyan tervezitek a karriereteket?
2021. júl. 30. 13:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az elképzeléseket ahhoz kell igazítani, amit a bevételetek megenged. Ha ez a bevétel nem fog számottevően növekedni, akkor a hitelfelvétel sem opció. Ezen kívül nem mennék bele ingatlanvásárlásba azzal, akivel nem közös minden és nem vagyunk egy család.
2021. júl. 30. 13:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ebben az esetben nem lakast, hanem szobat berelnek, adnak ki paroknak is. Kenyelmetlen masokkal lakni? Lehet. Van mas valasztasotok? Nem hiszem. Vagy esetleg ha most varosban laktok, akkor agglomeracioban nezni alberletet, hatha olcsobb.

Minimalberre es ha jol ertem max 2 millio onerore nem fogtok sok hitelt kapni (ha egyaltalan kapnatok most, mert a korona miatt szigoritottak nagyon sokat a hitelfelvetelen!), ez most jelenleg nem nagyon opcio nektek szerintem.

2021. júl. 30. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, két minimálbérre nem fognak hitelt adni. Megélni se nagyon lehet belőle, nem tudom, hogy csináljátok.

Az egyetlen lehetőség, ha találtok jobb melót.

2021. júl. 30. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Diákhitel.

Az nulla kamatterhes.

2021. júl. 30. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Diakhitel, persze. Felevente van limit, hogy mennyit vehetsz fel, jo sokaig tartana osszehozni belole 10+milliot lakasra.
2021. júl. 31. 02:12
 7/7 anonim ***** válasza:
6. Félévente felvehetsz 700 ezret (Diákhitel 1), illetve össz. 1x 500 ezret (Diákhitel Plusz). A kérdezőék ketten vannak. 10 millió diákhitelt ketten fel tudnának venni 3-3,5 év alatt (2x1x500+2x6x700, ez a 3 évnél). És a lakáshitelnél tényleg kedvezőbb a kamata. Csak ne költsék el másra.
2021. júl. 31. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!