Ugy vettem észre, hogy mindenki a nagyobb szobát nevezi ki halószobának, még a kisebb erkélyeset szobát nappalinak. Ez nekem nagyon furcsa, nem értem az okát. Miért így válaszják az emberek?
Mert nálam logikusan a nappalihoz tartozik az erkély, ha valaki használja a hálót, attól még ki lehet menni kávézni, teregetni, akármit csinálni, ellenkező esetben sokkal kötöttebb az erkély használata.
Nekem volt olyan lakásom, ahol a legkisebb szobából nyílt az erkély. Csak ezt tudtuk gyerekszobának berendezni. Eredmény: soha nem használtuk az erkélyt, mert amikor tudtuk volna, akkor a gyerek aludt. Nyilván ez csak egy adott élethelyzet, de te sem konkretizáltál a kérdésedben.
Például ha vendégeid vannak, velük sem tudod a hálóban lévő erkélyt használni. Nyilván lehet kényszermegoldásként, de nem egészséges.
Kérdező, én vagyok a kérdésedre az élő példa, akinél a kisebbik (erkélyes) szoba a nappali.
És hogy esetünkben miért alakult így?
- az erkély használatának lehetőségét előttem leírták, így azt nem ismétlem.
- a nagyobbik szoba egyik falán van végig egy zárt szekrénysor ami az összes holminkat elnyeli, így máris nem nagyobb a háló.
- az erkélyes szemben van a konyhával, így vendégség esetén nem kell teli tálcával végigtrappolni a lakáson.
- valóban lehet szempont, hogy a bejárathoz közelebb van, így vendégség esetén természetes, hogy ott ülnek le a látogatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!