Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehet valamit tenni hogy ne a...

Lehet valamit tenni hogy ne a ház elé parkoljanak?tudom az utca közterület,de a ház elött ugy alakitottam ki a parkolo helyet hogy mivel 2 auto van a családban mind a kettö elférjen kinn az utcán a ház elött.Ki is van táblázva?

Figyelt kérdés
2021. szept. 1. 18:06
 1/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
83%

Nálunk ugyanígy van.

Annyit tehetsz, hogy az udvarra alakítasz ki magadnak parkolóhelyet, a kerítésre pedig ráírod, hogy kapubejáró, kérem szabadon hagyni. Így van egy belső helyed (ha van kerted) + a közterületen a kapud elé nem állhatnak be.

2021. szept. 1. 18:09
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

Harcolni.

Nekünk van kicsibeállónk, de nem merünk beállni, mert folyamatosan odaparkolnának az emberek és akkor nem tudnánk kiállni, sajnos úgy van kialakítva. Mi kitábláztuk, illetve ha valaki megáll és nem szól, mi rászólunk, ha észrevesszük. Kapubeállóba, meg elé nem lehet parkolni, nem tudom, mikor tanulják már meg az emberek.

2021. szept. 1. 19:03
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
H a nem kapubejáró, csak a ház előtti rész, akkor semmit. Anyuék is ezzel szenvednek, hogy lehetetlenség a ház előtti részt rendbe rakni, kitúrják a földet a szegély és füves terület között az állandó parkolással, undorító az egész. De jogilag semmit nem lehet tenni, ameddig nem akadályozza az ingatlanra való behajtást.
2021. szept. 1. 19:09
 4/7 anonim ***** válasza:
43%

Én megoldottam úgy, hogy hozattam 100-150 kilós termésköveket, majd rakodógéppel szépen esztétikusan lerakattam az út szélére. Így nem tudnak a ház előtt parkolni, csak a kapubeállóba.

Amelyik gyökér meg odaparkol a kocsibeállóba arra ráhívom a rendőrséget. Más nem tudok tenni mielőtt valaki elkezdené osztani az észt.

2021. szept. 1. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Telken belul vagytok tulajdonosok es az utcahoz semmi kozotok! Persze a kapukiallo jogos, de a termesko b'zisag egy kicsit gyoker megoldas ... nagyobb telket kell venni es nem a kozteruletet kisajatitani! De parasztoknal igy szokas!
2021. szept. 1. 22:21
 6/7 anonim ***** válasza:
45%
Önkormányzattól kérsz engedélyt, hogy rakhass ki lecsukható parkolásgátlót. Ált.valami indok is kell, pl a parkoló kocsik ártanak a támfalnak vagy a növényzetet nem tudod rendbe rakni. Ismerősnek simán megadták Budán.
2021. szept. 1. 22:26
 7/7 anonim ***** válasza:
28%

Ha a közterületet kibéreled, és fizeted rendszeresen a díjat, akkor kialakíthatsz a közterületen is saját parkolót a házad előtt...

[Én két hétre szoktam kibérelni az önkormányzattól az előttem álló területet, hogy a téli tűzrevalót letárolhassam addig, amíg a szakik felfűrészelik és felaprítják. És csak akkor viszem be, amikor már fel van hasogatva. Ha nem bérelném ki, a közterületesek már másnap becsengetnének, hogy szüntessem meg a kirakodóvásárt.]

2021. szept. 2. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!