Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Dohos szag ágyneműtartóból...

Dohos szag ágyneműtartóból hogyan tűntethető el?

Figyelt kérdés

Tavaly költöztem új lakásba és télen az ágyneműtartó alja bepenészedett. Amikor észrevettem, akkor átmostam ecetes, szódabikarbónás vízzel. Utána nem lett penészes, de dohos szaga maradt.

Nyáron ismét átmostam az egészet, úgy tűnt megoldódott, de kiderült, hogy csak azért nem érződött a szag, mert folyamatosan nyitva volt az ablak. Most, hogy hűvösebb idők vannak és zárva van nagyrészt, ismét érződik a szag. Mit lehetne tenni ellene? Nem penészes, tiszta.

2021. aug. 28. 20:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
igen, már nézegettem a neten, hogy hol lehet kapni, mert következő lépés az lesz, hogy lecserélem az alját
2021. aug. 29. 11:21
 12/17 A kérdező kommentje:
azt hiszem minden tőlem telhetőt megtettem. Csináltam öblítős vattás illatosítót is. Holnap még szerzek macskaalmot, mert azt is sok helyen olvastam. Állítólag beszívja a dohos szagot. Egy próbát megér. Remélem végleg megszűnik most már a szag. Veszek majd hungarocellt is, hogy idén nehogy megint bepenészedjen. Penész szerencsére nincs, erre is jó volt ez a takarítás, hogy ismét meggyőződtem róla, hogy az nem tért vissza.
2021. aug. 29. 13:33
 13/17 anonim ***** válasza:

Remélem minden jól alakul, sok sikert!🙂

2021. aug. 29. 15:18
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm:) majd beszámolok, hogy sikerült-e, hátha később másnak is hasznos lehet. Jelenleg ecetszag terjeng a lakásban :) Nyitva van ajtó-ablak, remélem estére kiszellőzik

Köszi mindenkinek a segítséget és a tippeket!

2021. aug. 29. 16:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Én úgy tüntettem el, hogy 1 vödör vízbe tettem Domestost aztán egy szivaccsal végigmostam száradás után még befújtam univerzális Sanytol felületfertőtlenítővel és el is múlt.
2021. aug. 29. 17:03
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi, a Sanytol nagyon jó ötlet. Ha nem múlt el a mai merényletem után, akkor kipróbálom.
2021. aug. 29. 17:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi pár éves franciaágy ágyneműtartójába raktunk egy örökségből maradt paplant,de nem vettük észre hogy penészes. Miután kidobtuk a paplant,a dohos szag továbbra is megmaradt,de penészesedés nem látszódott a fa kereten sehol. Kipróbáltunk mindent, egy kiló szódabikarbónát beleszórtam, fújtuk Sanytollal, ecetes átmosás,minden lóf@sz. Aztán elhoztam a cégből az ózongenerátort, felnyitottuk az ágyneműtartót, ajtót becsuktuk, 20 percet dolgozott a gép. Utána egy órát sarkig nyitott ablakok mellett szellőzött a szoba és dohos szag sehol. Más nem segít!
2021. nov. 26. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!