Akinek saját nyaralója van, milyen előnyöket, ill. hátrányokat tapasztal benne?
Nekünk 30 éve van nyaralónk, nem is rossz helyen.
Előny:
- bármikor mehetsz,
- ha városban élsz, kiélheted esetleg a konyhakert, kertészkedés igényeket.
Hátrány:
- ha szinten akarod tartani, akkor munka és pénz, nem is kevés.
- örökké jönnek vendégek (ha tetszik, ha nem)
- betörnek, télen beköltöznek (tapasztalat)
- röghöz köt. Amennyibe került és amennyi azóta is a fenntartása, abból évente 3-4x különböző helyekre utazhatnál, ahol mindent készen eléd tesznek, csak pihenés és utána gond egy szál sem.
Hirtelen kapásból ennyi.
Mivel frekventált helyen van, ezért csak az előnyeit látom.
Azaz a nálam nyaralók kifizetik azt, hogy mindig máshol nyaralhassak külföldön.
Így nincs mit megunnom rajta.
Akkor, ha jól értem, te kiadod.
Természetesen ez is lehet egy opció, de örökös készenléti állapot és munka.
Folyamatos takarítás, ágynemű csere, a kert és a környezet hangsúlyos rendben tartása és ugyanúgy az állagvédelem, bútorokra, gépekre, felszerelésekre is kiterjedően.
Fokozottan figyelve ezekre, mert a különböző habitusú emberek különböző módon amortizálnak.
...de szerintem nem is ilyen irányú a Kérdező érdeklődése.
Ha nem a közelben lakik, akkor nem csak takarítókat kell felvennie, hanem komplett gondnokot.
Kulcs oda, kulcs vissza, eldugult a vécé, leszakadt az ágy, elromlott a tv, nem megy a légkondi, kaphatnék vasalót? Hol lehet mosni, vagy hogy működik a mosógép? De ha már úgyis mutatja, akkor indítsa is el, ...stb, stb, stb.
Én nem foglalkozom ezzel, de a szomszédunk igen.
Látom, hogy ez mivel jár.
Akinek van nyaralója azt lepontozzák, akinek meg nincsen és fogalma sincsen az egészről, azt felpontozzák.
Ez a gyík.
Nekünk hétvégi telkünk van, még nem teljesen komfortos kis házzal. Ki lehet menni megfuttatni a belvárosi gyerekeink, kirándulni egyet a környéken. De persze mindig van vele munka, (emiatt) szerencsére nincs túl messze.
Azt láttam, vannak cégek, akik jó pénzért átvállalják a kiadó ingatlanok (akár nyaraló, akár albérlet) teljes menedzselését. Gondolom, az egyszeri embernek nem feltétlenül éri meg, de biztos van az a szint, akinek igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!