Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kb hogy kell kiadni egy...

Kb hogy kell kiadni egy garázst/lakást/földet?

Figyelt kérdés

Gondoltam arra,hogy ha meghalna az mamám,akkor kapnék esetleg 1 hektár földet,meg nagyapámtól egy szőlőst,és gondoltam kiadom.

MIlyen menete van ennek?

PL:Otp-náll le kell rendezni vagy hogy?

(Pls,ártatlan kérdés,ne szidjatok)

#göld,garázs,kiadás,pénz
2021. aug. 15. 17:22
 1/9 anonim ***** válasza:

A nagyszülőd után elsőrendűleg a gyerekei (egyik szülőd és az ő testvérei) örökölnek. Ők lemondhatnak a gyerekeik javára. Lakás esetén örököl az özvegy is 2013-tól és szóba jöhet a haszonélvezeti jog is.

Az özvegy után ugyanez van, de halálával megszűnik a haszonélvezeti jog, mert az nem örökölhető.

Hogyan kell kiadni?

Meghirdeted, magad találsz rá valakit, rokonaid, barátaid ajánlanak valakit. Megegyeztek a feltételekben, írásba foglaljátok, aláírjátok és kész. Adóznod kell a jövedelem után a NAV-nak, mert ha eltitkolod més kiderül nagyon ráfizetsz, nem éri meg.

2021. aug. 15. 17:50
 2/9 A kérdező kommentje:

1

És hogyan kell érvénysíteni?

2021. aug. 15. 17:52
 3/9 anonim ***** válasza:
A bérletin szerződést aláírásotokkal kell érvényesíteni, de előbb a tulajdonodba kell kerülnie. Ez nem adásvételi szerződés, amit közjegyző ellenjegyez (aláír).
2021. aug. 15. 17:58
 4/9 A kérdező kommentje:

3

Köszke

2021. aug. 15. 18:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Szívesen!
2021. aug. 15. 18:33
 6/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Kis darab földeket nem igen bérelnek. Ha csak nem a szomszédos föld tulaj
2021. aug. 15. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha akkora terület, hogy területalapú támogatást vesz fel rá a bérlő, akkor a Földhivatalnál is be kell jelenteni, ráírják a tulajdoni lapra.

Az OTP-t nem tudom, milyen alapon keverted ide.

2021. aug. 17. 08:48
 8/9 A kérdező kommentje:

7

Jah,gondoltam hogy ott kell az szerződést alá írni meg minden

2021. aug. 17. 09:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem ott kell aláírni, hanem az ügyvédnél, majd ő intézi a földhivatalt, meg mindent ezzel kapcsolatban.
2021. aug. 17. 09:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!