Mennyire éri meg át költözni ?
Sziasztok , tisztázás képen írom , hogy jelenleg Szlovák állampolgár vagyok. Terveim között szerepel, hogy Magyarországra költözök ezáltal a Tót állampolgárságom eldobva teljes jogú magyarként élhessem az életem. Az állampolgárság megoldható mivel szinten magyar felmenőkkel rendelkezem. A kérdésem pedig az lenne hogy tudnék ott érvényesülni , szeretnék házat venni családot alapítani és élni az életemet. Mivel egész életem itt éltem így a végzettségem , jogosítvány minden át vihető e illetve ilyesfajta támogatások igényelhetőek e számomra is későbbiekben.
Sajnos egyre jobban szlovakosodnak el az itteni helyek is es nem szeretném ha gyerekeim is ilyesfajta atrociatások között élne mint mi, mi kissébség
Közeli rokonom is átköltözött Szlovákiából Magyarországra, de más okok miatt. Az ok egyébként lényegtelen. Megtartották mindketten a szlovák állampolgárságukat, nem kérték a magyart. Az Idegenforgalmi hivatalnál intézték a letelepülésük engedélyeztetését, az önkormányzattól kaptak (vagy az Idegenforgalmitól?) ún. Regisztrációs igazolványt, és ugyancsak az Önkormányzattól kellett kérniük a lakcímkártyát. Mo.-on kértek TAJ-kártyát, meg is kapták, de előtte ki kellett Szlovákiában jelentkezniük, de nem teljesen, mert sürgős ellátásra a szlovákiaival is joguk van, sőt a kártya másik oldalán megvan az EU-kártya is. Igazolniuk kellett, hogy van jövedelmük (pl. nyugdíjuk) és nem lesznek hajléktalanok. Ehhez elég volt, hogy kivegyenek 1000 forintot a szlovákiai bankszámlájukról. A jogosítványról nem tudok írni, de a személyijük maradt a szlovák.
Részletekről érdeklődj a fentebb említett Idegenforgalmi Hivatalban Budapesten, de lehet, hogy máshol is adnak tanácsot.
Színtiszta valóságot írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!