Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ér valamit a szigetelő fólia...

Ér valamit a szigetelő fólia ablakra?

Figyelt kérdés
Télre kellene az ablak szigetelését javítanom, a zárása jó, viszont az üveg eléggé hideg. A szigetelő fóliák érnek valamit, vagy csak parasztvakítás? Én annyira nem hiszem, hogy egy papírvékony fólia javítana a szigetelésen. Barkácsáruházban láttam ilyen fóliát, pár ezerért.
2021. aug. 3. 20:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem véletlen, hogy a falakat drága és vastag szigetelőanyaggal szigetelik és nem egy pár ezres kis fóliával.

ez olyan marhaság mint a szuper szigetelő vakolat.

2021. aug. 3. 20:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk állagmegóvás szempontjából lehet értelme a dolognak, elég vizesek szoktak lenni az ablakok. Bár, ha azokat befóliázom, akkor az okos pára keres más felületet, mint a fal, vagy a mennyezet. Ez is igaz.
2021. aug. 3. 20:20
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Régi probléma volt álunk, és az anyósomnál is, hogy páralecsapódás van az ablakokon, bejárati ajtón..itt Budafokon láttam egy nagy barkácsáruházban hőszigetelő ablakfóliát..mevettem egy adagot, kiderült, hogy ügyes vagyok, és szépen sikerült felfeszíteni a tokra..megvettem az anyósoméra is, 4 éve van fenn a fóliaréteg. Azóta nem párásodnak az ablakok, viszont óvatosan kell bánni mindennel mert beszakadhat a fólia. Hibátlan az összes ragasztás, elégedett vagyok. Akárki akármit mond, jobb a hőszigetelés. Szerintem megéri.
2021. aug. 3. 21:57
 4/13 anonim ***** válasza:

Én csak akkor látom

Fóliának értelmét, ha tükröz. És csak nyáron. Akkor egy jó része a napsütésnek nem lép be, így nem lesz dögmeleg, viszont télen annyit ér, mint hullának a beöntés.

2021. aug. 3. 22:05
 5/13 A kérdező kommentje:
Tesa thermo cover névre hallgat a fólia.
2021. aug. 3. 22:36
 6/13 A kérdező kommentje:
3. Igen, a macskák miatt lesz kérdéses. A másik opció egyébként egy vastagabb sötétítő függöny lenne, bár az drágább is.
2021. aug. 3. 22:44
 7/13 A kérdező kommentje:
Azt is kifelejtettem, hogy ezek már hőszigetelt üvegezésű, gumis ablakok, de még a régi típusúak, tehát argon, s hasonló kitöltő gáz nélkül.
2021. aug. 3. 23:49
 8/13 anonim ***** válasza:
29%

a hőátbocsátási tényező függ a réteg vastagságától. Minél vékonyabb a réteg,annál nagyobb lesz a hőátbocsátási tényező értéke.

képlete: [link]

Az s a réteg vastagsága. Tehát ha az s értéke csökken akkor kisebb számot kapsz, 1/kisebb szám >> nagyobb végeredmény. A k minél nagyobb annál rosszabb,mert annál több hő tud elszökni. Tehát egy 1mm alatti réteg tök mindegy miből van,sokat nem fog érni.

2021. szept. 23. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én télire évek óta ugyanazt a méretre vágott buborékos fóliát teszem, nagyon jó, rengeteget számít!

Persze ez a vagyonosabb rétegnél nem “játszik”, de náluk a fűtésszámla sem húsbavágó.

Egy hátránya van csak, hogy nem látni ki, de kívülről sima tejüvegnek látszik.

Szegény ember vízzel főz!

2021. szept. 23. 11:55
 10/13 A kérdező kommentje:
9. Milyen ablakaid vannak?
2021. szept. 23. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!