Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Létezne, hogy a fal hőszigetel...

Létezne, hogy a fal hőszigetelés ennyit számított volna?

Figyelt kérdés
Tavasszal csináltattuk, az ablakok régi műanyagok, a födémen csak 5 centi hungi van. A pht 38 fal 12 centi hungit kapott. Lehet az én hőérzetem változott, de az idei brutális melegek alatt se kellett bekapcsolni a klímát, miközben mégcsak redőnyök sincsenek az ablakokon, csupán sötétítő függöny, a ház se melegedett jobban fel 27 foknál éjjeli szellőztetés mellett. Placebo, vagy a falszigetelés önmagában is ennyit jelent?
2021. aug. 2. 22:21
1 2
 1/13 Noren1989 ***** válasza:
95%
Jaja, a fizikàt meg inkàbb ne is említsük.
2021. aug. 2. 22:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi a tököm az a hungi?
2021. aug. 2. 22:34
 3/13 Noren1989 ***** válasza:
100%
Hungarocell. Szakszerű nevén habosított polisztirol.
2021. aug. 2. 22:41
 4/13 A kérdező kommentje:
hungarocell :)
2021. aug. 2. 22:41
 5/13 A kérdező kommentje:
Na, egyszerre küldtük el, 3-as. :D
2021. aug. 2. 22:42
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Hát nem tudom.. Mi tetőteri lakásban lakunk, két éve lett külső 12 cm hungarocell hőszigetelő, de idén először fordult elő, hogy júliusban végig ment a klíma, éjjel.

Én meg pont azon dühöngok hogy miért és hogy?

Másfél millió forint volt a szigetelés. Én nem érzek különbséget sajnos.

2021. aug. 2. 23:13
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
Kimaradt hogy éjjel nappal (ment a klíma júliusban).
2021. aug. 2. 23:13
 8/13 anonim ***** válasza:
48%

"Hát nem tudom.. Mi tetőteri lakásban lakunk,"

Az megvan hogy a homlokzat és a tetőtér nem ugyan az? Kérdezd meg a lenti lakókat nekik biztos sokat számít, főleg fűtési szezonban.

2021. aug. 2. 23:22
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó válaszoló. Jó hogy ilyen stílusban tudsz kötekedni. Nyilván nem vagyok hülye és tudom mi a különbség a homlokzat és a tetőter között. Képzeld el a tetőternek is vannak falai, nekünk ráadásul egy bazi nagy tűzfal, a többi rész eleve hőszigetelt volt.

Tehát olyan mintha a homlokzatot szigeteltuk volna.

Az alattunk lakókat nem tudom megkerdezni, mert mindenki körbe van építve alattunk, csak mi "magaslunk" ki az épületek közül.

Ennek ellenére abszolút nem érzem hogy másfél millió forint és 12 cm hőszigetelő a hatalmas és egyetlen szigeteletlen falunkon segített volna a lakás hűvösebbé tételével.

2021. aug. 2. 23:29
 10/13 A kérdező kommentje:
Nálam mondjuk nincs tetőtér, egy földszintes ház, de szerintem nálad 9-es az lehet, hogy a tetőtéri ferde fal kis hőtartó tömege miatt az egyenes tégla (?) fal a szigeteléssel pluszban megtartja a meleget a lakótérben. Most van nálam is egyébként először, hogy 13-14 fokos kinti hőmérséklet mellett nem kell becsukni az ablakokat, tárva nyitva vannak, de a ház alig akar kihűlni.
2021. aug. 2. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!