Hogyan tudom lekérdezni a Földhivatalból a telkem tulajdoni lapját, ha a helyrajzi száma megszűnt?
Online lekérdeztem és meg is kaptam, viszont 2016-ban történt egy telekegyesítés, és az akkori telkünk helyrajzi száma beleolvadt a másik telek helyrajzi számába. Vagyis az akkori telekünk helyrajzi száma megszűnt és azt már nem tudom lekérdezni, csak a másik telekét, így annak a teleknek az információt kaptam meg a telekegyesítéssel.
És az lenne a főbb kérdésem, hogy az egybeolvasztott telkem tulajdoni lapját (aminek a helyrajzi száma megszűnt) hogyan kaphatom meg? (érdekel, hogy kiké volt a telkem)
Igen. Persze akkoriban még jogkövetők voltak az emberek, pláne itt Budán..ezért lehetett megtalálni még a kútásási engedélyt, a telek-kimérés adatait, a kerítés-építési engedélyt. Sőt, láttam olyan katonai térképet 1938-ból, melyen rajta volt minden ásott kút, présház, gazdasági épület. És akkor még nem is volt légifelvétel.
Ha kifogsz egy olyan egyetemet végzett levéltárost, aki még jóindulatú is, akkor mindent megtudhatsz. Fizetni ekkor is kell, de megéri.
Rendben köszi!
Én a házamról szeretnék érdeklődni, hogy mikor épülhetett. Amit láttam térképet, ott 1880as években már állt. Kíváncsi vagyok, hogy megtalálom-e, bár e ház a Hortobágy alatt van.
Emlékszel még rá, hogy kb mennyit fizettél érte? (10 ezer alatt, felett stb)
a megtekintés talán 1500.-Ft volt, de adtak fénymásolatot az akkori helyszínrajzról...sőt beleolvashatsz a telek dokumentációjába is. Nagyon profi minden. (például innen tudtam meg, kié volt az 1800-as években a mi házhelyünk)
Minden ár ki van függesztve.
Mindegy hol van, ha az akkori hatóságok alaposak voltak(és miért ne) akkor megvan minden..kivéve, ha valamelyik háborúban nem kapott belövést, vagy bombatalálatot a levéltár.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárban szerinted találok valamit Szolnok megye egyik falujáról? (Kunmadaras)
Vagy rögtön Szolnokon kéne keresni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!