Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen az élet Szombathelyen?

Milyen az élet Szombathelyen?

Figyelt kérdés
4-5 éven belül szeretnék egy saját lakást venni és Szombathely elég szimpatikus város közel az Osztrák határhoz. A lakás árakat nézegetve (gyanúsan)"olcsón"(18-20 millió között) találtam lakásokat főleg a Derkovits lakótelepen. Biztonságos az a lakótelep? Milyen munkalehetőségek vannak a városban? (Kezdésnek meg teszi valami betanított gyári munka.) Könnyű ingázni a munka miatt Magyarország és Ausztria között? A válaszokat előre is köszönöm.

#Szombathely #Derkovits lakótelep
2021. júl. 18. 10:48
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
83%

Igen azért olcsóbb a Derkovicson és a Váci utca környékén , mert nem a legbiztonságosabb környék( bár Szombathely nem rumlis város, ne úgy képzeld a rossz környéket, mint Borsodban, elég nyugodt). Ha normálisan megnézed a lakás árakat Szombathelyen, 22-25 milla alatt csak lepukkantat kapsz, vagy tényleg rossz helyen. A főtér környékén, vagy újépítésű azt majdnem Bp-i árakon. Mi is pont most lakásnézőben vagyunk (bár van, de még nagyobbat szeretnék). Nem tudom mit néztél 18-ért, de amik vannak azon felújítani való is van bőven, igaz kinek mi az igénye, de én ennyiért még nem láttam itt olyat, amire még ne kellene még rákölteni, fürdő csere, csempézés, járólap, festés minimum.

Amúgy sok fiatal nem jön ide, mert nincs semmi. Küzd is a város mérnök hiánnyal (cégünk is) mert jól képzett, értelmes fiatalt nem lehet Bp-ről, Győrből, Pécsről idecsábítani. Se szórakozás, semmi szinte. Arra jó, ha tovább akarsz menni ausztriába dolgozni, azt innét tudsz. Simán ki tudsz járni, ahogy a fél megye teszi. Bevásárolni is érdemes kijárni.

2022. febr. 14. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!