Milyen az élet Szombathelyen?
Derkón ne vegyél lakást. A helyi multiknál nettó 200-220 körül lehet keresni, némi túlórával. Az átruccanás ausztriába most a kovid miatt hol könnyű hol nehezebb, de ha nincs folyékony nyelvtudásod, akkor felejtsd el.
Az élet… B*lf*sz közlekedők tömkelege, a buszközlekedés olyan amilyen, de talán januártól a Blaguss majd használhatóbbá teszi. Általában véve fő tér centrikus a város, sok üzlet viszont csak munkaidőben van nyitva. Ha nem elméleti fizikus vagy, akkor azért lehet találni munkát. A taxik esetében érdemes kerülni a magánzókat a drágább viteldíj miatt. Fizetőparkolás orrba-szájba, az állítólag nem létező belvárosi határokon belül.
A csok és társai miatt elszabadultak a lakásárak, nagyjából 30-40 %-kal drágábbak mint amennyit valójában érnek. Várd meg ennek a buktáját (3-5 éven belülre jósolják). Szórakozóhelyek…? Pfff.
Amúgy 18-20 millióért Kőszegen is ki lehet fogni lakást, ha Ausztriába kijárás a cél.
Vagy Körmendnél most épül az m80-as Ausztria felé. Úgy tudom Szombathelytől Kőszeg felé is lesz autóút, így a jövőben ki lehet járni onnan is.
Szombathelyen amúgy nekem is gyanúsan olcsók a lakások. Errefelé Pécsett vannak 18 millió körül lakások, csak munka szempontjából azért van különbség.
Én 10 évet éltem Szombathelyen. Egyetemista éveim alatt nagyon jó volt, igaz akkor a Főtéren laktam, tanultam és rengeteg haverom lett az egyetemről. Akkor úgy voltam vele, hogy megtaláltam hol akarok élni. Ez addig volt így amíg vége lett az egyetemeknek, a bulik elmaradtak, a barátok szétszéledtek, munkát nem igazán lehetett találni, csak gyárakban, oda meg nem szívesen megyek, szórakozóhelyekre jóformán tizenévesek járnak csak, a huszas korosztályt eltűnt. A város amúgy tiszta, rendben van, de valahogy nincs karaktere. A Derkovits szerint a legszarabb hely Szombathelyen. Régi kommunista panellakások, vékony falakkal, irreális árakkal és sok prolival.
Ausztriába inkább Sopronból érdemes átjárni dolgozni. pláne hogy onnan megy vonat Bécsbe, így saját kocsi nélkül is megoldható lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!