Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelban az lehetséges, hogy...

Panelban az lehetséges, hogy az ablakon át a cigi hamu kiégeti az ágyat?

Figyelt kérdés
Az ágy közvetlen az ablak alatt van és pont az ablak felőli részen észrevettem a pléden egy olyan 3 cm-es lyukat, de sajnos az ágy kárpitját is átégette egészen a szivacsig. Egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi lehet, mert itt senki sem dohányzik. Ezért gondoltam, hogy esetleg felsőbb emeletekről beszállt a hamu, bár ez is elég hihetetlenül hangzik.

2021. júl. 10. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:

A hamu nem égethette ki, legfeljebb ha egy parázsló csikk esett volna be.

Ez simán előfordulhat, de akkor látnod kellene a csikket!

Ha csikket nem találsz, akkor egyéb ötletem nincs erre a rejtélyre.

2021. júl. 10. 09:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is csikket keress! Ha nem találod, akkor nézd meg az ágy szivacsában, ott kell annak lennie!
2021. júl. 10. 09:55
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Kiderült a rejtély..

Nem csikk volt, hanem mellette a kisasztalon volt egy tükör, és ahogy a nap rásütött, visszaverte a fényt egyenesen az ágyra. Úgyhogy tanuljatok a hibámból, hogy még egy tükör is fel tudja akár gyújtani a lakást...

2021. júl. 10. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szűzanyám, igazad van! Pedig tanultuk az iskolában, mégsem gondolunk rá...!
2021. júl. 10. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
15%

Ez így biztos nem igaz.

Ha így lenne mindenki elégne a napon. Vagy a lakásod már tele lenne égésnyomokkal. A tükör pont úgy veri vissza a napfényt mint ahogy az téged a szabadban ér, attól nem ég ki semmi.

A napfényét valamilyen lencsén keresztül fókuszálni kell ahhoz hogy azzal égetni lehessen. A tükör nem fókuszálja a fényt.

2021. júl. 10. 10:17
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös igen, de ez olyan tükör aminek az egyik oldala nagyítós.

Tényleg jobban kellett volna fizikán figyelni, hiszen ott volt is ilyen kísérlet, hogy nagyítóval meg lehet perzselni mondjuk egy falevelet.

2021. júl. 10. 10:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor kint laktam Németországban, akkor volt a munkahelyemtől nem messze egy olyan eset, hogy az újonnan átadott ultra dizájnos, csillogó-villogó épülethomlokzat megsütötte az egyik előtte parkoló autót. Kicsit megereszkedett a műanyag lökhárító és az ajtó betétek, mintha öreg lenne már és ráncos :D
2021. júl. 10. 14:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell tükör, okozott már erdőtüzet összetört üveg cserepe is.
2021. júl. 10. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!