Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panel tetejéről villámháríttó?

Panel tetejéről villámháríttó?

Figyelt kérdés
Másztatok le már panel tetejéről villámháríttó kötelén? Haverom rá akar rá venni hogy másszunk le a tizemeletes tetejéről a villámháríttó kötelén azt mondta hogy biztonságos és ha én nem merem akkor nyuszi vagyok
2021. júl. 2. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Kiszakadhat a kötés a falból. Légy inkább nyuszi!

Úgy tudom, hogy az ilyen életet kockáztató mutatványok büntetendők is.

Nem kamu a kérdésed? Nekem gyanús, nagyon gyanús.

2021. júl. 2. 11:55
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Figyelj, ne csináld, és ha a haverod azt mondja, hogy nyuszi vagy, akkor szard le, esetleg mondd azt, hogy nem nyuszi vagy, hanem épeszű ember.

Kiszakadhat a villámhárító a helyéről, vagy ha nem, akkor is történhet bármi, ami miatt a végén kiskanállal kaparnak össze.

2021. júl. 2. 14:12
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

A villámhárító levezető vezetékét nem arra találták ki, hogy emberek mászkáljanak rajta fel-le. Így igen valószínű, hogy nincs ekkora terhelésre méretezve, nagymértékben fennáll a falból való kiszakadásának esélye.

„azt mondta hogy biztonságos”

Ha azt mondja, hogy ugorjatok le a tizedik emeletről, mert az „biztonságos”, elhiszed? Gondold csak végig, amire a haverod rá akar venni, az egy életveszélyes „mutatvány”, nagyon könnyen tragédia lehet a vége. Igenis mondj nemet erre az ész nélküli, igen veszélyes próbálkozásra és győzd meg, hogy ő se tegyen ilyet.

2021. júl. 2. 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Döntsd el, hogy melyik szeretnél lenni?

- Nyuszi?

vagy egy

- Lapos nyuszi?!

2021. júl. 2. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:
96%
Simán kiszakadhat, hétköznapi műanyag tiplik tartják, nem igazán alpinista szabvány 😆
2021. júl. 2. 15:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 10 mm átmérőjű alu sodrony. Először próbáljatok felmászni rajta pár métert, aztán döntsétek el, hogy jó ötlet 30m magasságból leereszkedni rajta puszta kézzel. 15 évig voltam ipari-alpinista, ilyen villámhárítókat is szereltem. Alapból felül van egy kifeszítés, ami egy fostalicska kötélszív fellógatva az attikára úgy-ahogy bedűbelezett szögvas darabra, úgy hogy a sodrony általában a bádoghoz, vagy egy szabadon az attikán végigfutó laposvashoz van kikötve. Mindez legalább 30-40 évig kint rohad a szabad ég alatt, már van amikor csak az imádság tartja. A levezető sodrony általában szabadon leng, és elég volt alul meg felül elnyisszantani a lágy alu sodronyt, és már lába is kelt a álámíniumnak. Nekem az volt sokszor a dolgom, hogy kötélről középen befúrtam egy plusz rögzítést, hogyha megpróbálnák levágni a sodronyt, akkor az megtartja. Szóval ha nem akarsz az év leghülyébb halottjának címére pályázni, akkor hagyd békén azt a villámhárítót.
2021. júl. 2. 16:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várjatok meg egy vihart is, akkor a legjobb!
2021. júl. 2. 17:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen ostoba hülyével nem kellene barátkozni sem.

Csupán nézz meg egy villámhárító rögzítést. Nem a plusz 50-70 kg-ra rángatásra van méretezve. És megfogni sem tudod csúszás nélkül, mert nem ilyenre készült. Inkább nézd meg lentről, hogy milyen hülye barátod van. Eszed gondolkodásra való.

2021. júl. 2. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!