Megvennétek ezt a házat vagy várnátok egy másik "álomházra"?
Jelenleg albérletben élünk párommal, kb.jövő nyárig tervezünk itt élni. Szeretjük, jó helyen van, viszont hamarosan gyermeket szeretnénk, ahhoz pedig már kicsi lenne.
Még csak kíváncsiságból kezdtünk házakat nézni, de rátaláltunk álmaink házára. Ha nekünk kellett volna tervezni párommal, ilyen lenne, azonnali szerelem, nagy udvar, csendes biztonságos részen, tömegközlekedés 6 perc sétára, anyósék 2 km-re ami Bp-n nem nagy távolság (mi nagyon jóba vagyunk). Kell pár dolgot átalakítani, de nem vészes. Ami ellene van az az ára.. Hitelt mindenképp kell felvenni, de ezt szó szerint életünk végéig nyögnénk. Én várnék még hátha találunk szintén álomházat, akár egy kicsit olcsóbban. Párom szerint a hasonló házak ennél csak drágábbak lesznek, főleg hogy most drágult az építőanyag. Illetve ő ezen a városrészen nőtt fel, neki a szive is idehúz.
Ti bevállalnátok az álomházat annak ellenére hogy nagyon sokáig fizetnétek a hitelt vagy várnátok hátha lesz olcsóbb ház?
A mi hazunk nem is alomhaz, nem is tervezunk itt llakni eletunk vegeig de megis bevallaltunk 30 eves hitelt.
Ha elobb eladjuk akkor a bankot kifizetjuk az arabol es nezunk masikat.
Nem tudom Magyarorszagon hogyan mukodik ez de szinte biztos hogy el tudod adni ha kesobb megbanod vagy nem tudod fizetni, a bankot egybe kifizeted eladas utan es veszel masikat, nem kotelezo megvarni a futamido veget.
Látatlanban sem le-, sem rábeszélni nem foglak.
Nagyon sok elcseszett "álomházat" láttam már életem során, melyeket az ellenségének sem kíván az ember.
Ha nincs benne gyakorlatod, akkor nem szabad az első házba beleszeretni, mert túl sok hátulütője lehet a dolognak.
(De lehet akár kifogástalan is a ház, ha pl. a szomszédok miatt élhetetlen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!