Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan spóroltok lakásra?

Hogyan spóroltok lakásra?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy ki hogyan spórol a mai világban. Mi ketten vagyunk a párommal, és számunkra elég nehéz a spórolás. Ő autószerelőként dolgozik, 200 ezer forintot keres, én diplomával 210 ezer forintot kapok kézhez. Tudom vannak rosszabb helyzetben lévő emberek is, de valahogy azt látom, hogy ebből Debrecenben elég nehez megélni úgy, hogy lakásra is bőven tudjunk spórolni. Vagy inkább csak a környezetem látja ezt?

Amit mi költünk egy hónapban:

Albérlet: 60 ezer forint. (Baráti áron)

Rezsi:

Villany: 4000 körül

Víz: 3 havonta, 4000 körül

Gáz: télen 7-8000, nyáron nem fizetünk.

Közös költség: 5500

Telefon: az enyém törlesztővel: 12600, az övé 5000 törlesztő nélkül

Internetet nem fizetünk, anyukám fizeti a havi 3500-at.

Netflix: 4000 forint

Van egy megtakarításunk, ami havonta 40 ezer forint

Benzin: havonta kb 50 ezer, mert kirándulni nagyon szeretünk, az a hobbink. Nem gondolom, hogy pont ezt kellene elvenni magunktól, és gyűjteni 30 évig egy lakásra és nem élni.

Körmös: 4100

Fodrász: félévente 4000

Kozmetikus: havonta 1500

Kaja: kb 60 ezer forint

Ruhára nagyon ritkán költünk

Heti 1x eszünk valahol a városban… az hetente kb 3000-4000 forint.

Ha van valami extra kiadásunk, akkor vagy nem kirandulunk, vagy nem megyünk el enni.

Általában 100. ezer forintot minden hónapban letudunk tenni, és emellett ugye még megtakarítást is fizetünk.

Érdekelne, hogy ti mennyit tudtok félre tenni? Illetve az is, hogy így lebontva mire mennyit költöttök.

A környezetem szerint nagyon szórjuk a pénzt, és lehetne sokkal többet is spórolni..

valóban lehetne, de szerintem ennel jobban nem érdemes, mert akkor kb nem élünk semmit.

Tényleg mindenki más sokkal többet tud spórolni, mint mi és még jobban is él?

Az elmúlt időszakban nagyon sokszor megkaptam ezeket, köszönöm, ha leírjátok a véleményeteket.

23/N 28/F

2021. jún. 19. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Ránézésre ami szerintem spórolható:

Körmös illetve havi szinten kozmetikus szerintem luxus.

Telefont olyat vegyetek amire nem kell törlesztő. Ill a benzinköltségeket tudjátok csökkenteni úgy, hogy a városon belül biciklivel jártok.

De szerintem már így is többet spóroltok a nagy átlagnál.

2021. jún. 19. 09:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én művésze vagyok a spórolásnak és ezt a több évtizedes eredményeim is igazolják.

Lehetne faragni a listátokból, de kérdés, hogy érdemes?

Az a 20-30eFt körüli összeg nem vinne jelentősen előbbre, viszont számotokra fontos dolgokról kellene lemondani és úgy élni mint az aszkéták.

Így is 3-5 év alatt össze fog jönni az önrészetek és még emlékeket is gyártotok, amikből évek múltán is lehet táplálkozni.

Jól csináljátok, csak így tovább!:)

2021. jún. 19. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:
41%

netflix, körmös, kozemtikus nem létszükséglet. majd 10 000t tudnátok spórolni ha ezekre nem költenétek. étterembe menni se kötelező, alsó hangon 12 000t spórolnátok per hó.

"A környezetem szerint nagyon szórjuk a pénzt, és lehetne sokkal többet is spórolni.. valóban lehetne, de szerintem ennel jobban nem érdemes, mert akkor kb nem élünk semmit."

akkor szórd a pénzt. ha nem akarsz lemondani az extra kiadásokról, akkor miért tetted fel a kérdést?

2021. jún. 19. 09:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítő válaszokat!

Azt gondolom, hogy azzal a 12 ezer forinttal nem lennénk sokkal előrébb. A netflix teljesen jó kikapcsolódás számunkra esténként.

A körmömet így szeretem, mert különben ragom, illetve amúgy is azt gondolom, hogy ennyire szükségem van nőként.

A havi kozmetikus pedig a bőröm miatt szükséges, sajnos nagyon nehezen kezelhető, PCOS miatt. Így azt gondolom ez szamomra nem luxus, hanem szükséglet.

A benzinen valóban lehetne fogni.. :) megpróbáljuk.

2021. jún. 19. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 na ezt eddig nem tudtuk. így már érthető a körmös és a kozmetikus. írtad hogy 100 000t már így is félre tudtok tenni. az már tök jó. és ha nektek így megfelel, akkor nem kell másokra hallgatni, se arctalan emberekre az interneten, se az ismerőseitekre.
2021. jún. 19. 10:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Autószerelőként 200 000? Váltson munkahelyet, mert az nagyon kevés. Fusizni nem tud?
2021. jún. 19. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Parodnak olyan munkaja van amivel lehetne joval tobbet is keresni.a korabol kiindulva gondolom mar nem kezdo.miert csak ennyit keres?

Az en parom burkolo,komuves eredetileg.ezekben dolgozik fiatal kora ota.kozben tanult tovabb es dolgozott gyarban is.a gyarban ma mar sokkal feljebb van mint amikor kezdett,havi 500 at hazahoz onnan.en keveset keresek,egy muszakban dolgozom es valogatni sem nagyon tudtam a gyerek miatt.javareszt en rendezem reggel es delutan.150 korul hozok haza.ebbol a 650 atlagbol mi mindenkepp 200 ezret lekotunk.

Viszont parom maszekol is munka mellett,ebben a honapban 720 ezret keres pluszban.ezt a penzt ugy ahogy van rakjuk a megtakaritas szamlankra.hazra gyujtunk ugy,hogy a jelenlegi lakasunk is megmaradjon.ez is sajat,hitelmentes.ugyan igy lett meg ra a penz.igaz gyerek elott en sem ennyit kerestem.

En ugyan nem jarok sem kormoshoz,sem kozmetikushoz de ezek tenyleg annyira keves osszegek esetedben,hogy nem ezen fog mulni valszeg a lakas.a kocsi sokszor 1,5-2 honapig elmegy egy tank benzinnel 😅.nem vagyunk maszakalos tipusok.evi 1 nyaralas nekunk boven eleg,kozben egy-egy allatkert,strand a gyerekkel es ennyi.

Utobbiak javareszt szepkartyarol mennek,kettonk eves cafeteria kerete majdnem 1 millio,boven takarja ezeket.

A 450 maradekbol boven kijovunk,abbol ami marad a kovi fizunal az marad itthon kp.ban boritekban,ez az extra kiadasokra eleg szokott lenni.nem nyulunk a megtakaritashoz.

Mindenkepp parod nezzen jobban fizeto munkat.igy is szep osszeget elraktok havonta,de ezzel a szakmaval lehetne tobbet is.

2021. jún. 19. 17:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazából el kell dönteni a prioritásokat. Ti rövidtávban gondolkodtok, ezért kevesebbet tudtok félretenni, mint tehetnétek. Az a 12 ezer évi 144, majdnem egyikőtök egy havi fizetése. És biztos lehet följebb tornászni, ha tényleg odafigyeltek a kiadásaitokra. Rengeteg apróságra tud fölöslegesen elmenni pénz.

És azzal a félretett pénzzel amúgy mi történik? Csak áll egy megtakarítási számlán, amin az infláció alatt kamatozik?

2021. jún. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!