Hogyan szavaznál a lakógyűlésen? lehessen vagy ne lehessen airbnb-s lakás a házatokban ?
A lakóknak persze jobb ha nincs, de aki ki szeretné adni, azzal meg kitolás.
Attól függ milyen az a lakó, aki ki akarja adni (gondolom valaki felvetette, mert airbnb-zni szeretne). Ha normális, akkor azt mondanám, hogy lehessen. Aztán ha rendszeresen gondok vannak, akkor meg kell beszélni a tulajjal, hogy figyeljen oda kiknek adja ki (pl. csoportoknak nem, max. pároknak) és ha ezután se javul a helyzet, akkor újra lehet szavazni és visszavonni az airbnb-zés engedélyezését.
Elnézve miket művelnek az ilyenek, én mint lakó biztos nem akarnám.
De még rendes hosszú távú bérlőknél is lehetne egyfajta "vétó" jog.
6: Tilos a bulizás az airbnb lakásokban, kb. 1,5 éve kikötötte az airbnb, szóval ez innentől nem gond.
Ahol lakom, ott van airbnb lakás 6 éve a szomszédomnál, egyetlenegyszer volt gond, pedig 3 naponta új lakó van. Az ingatlanon értékét viszont növeli.
Kihívtam a rendőrséget, és a felhívtam a tulajt.
3 ember vette ki a lakást (magyarok), de 15-en (!!!) voltak a lakásban, ami nem lett volna a tulajon kívül másnak gond, ha nem a lépcsőházban rohangálnak éjszaka a potya bérlők.
6 év alatt több ilyen eset nem volt egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!