Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha társasházban a felső...

Ha társasházban a felső lakónál csőtörés van, de nem elérhető, mi a teendő?

Figyelt kérdés
A mennyezeten látom, hogy kezd átázni. A felső szomszédot nem ismerem. Többször kerestem, nem volt otthon, lehet, hogy nem is használja a tulaj a lakást és nem lakik benne senki. Házkezelőségnek jelezve a probléma. Ilyenkor ki (milyen hatóság, intézmény) tud (és fog) segíteni akár úgy, hogy felveszik vele a kapcsolatot, akár úgy, hogy a veszély elhárítása miatt joguk van bemenni a lakásba?

2021. máj. 9. 12:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

"Társasháznál, ha valaki tartósan elhagyja a lakását, akkor KÖTELEZŐ(!) lezárt, aláírt borítékban a közös képviselőnél hagynia kulcsot"

Ezt írtad, ne hazudozzál össze-vissza! Nem kötelező továbbra sem!

2021. máj. 9. 17:32
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

Jó!

Amikor írtam a választ, valóban nem számítottam fogyatékosokra, ezért ott még ezt az ajánlott, legkevesebb kényelmetlenséggel járó opciót írtam.

Utána pótoltam a linkkel, hogy a bejutást nem akadályozhatod meg és az mivel jár. Ekkor leírtam, hogy normális helyen, normális emberek ezt hogy oldják meg.

Többet erről nem mesélgetek neked, mert láthatóan valami mentális bajod van és nem fogod fel, hogy egy lezárt, letanúzott boríték a kulccsal csak a lakásod feltörésétől ment meg, a behatolástól nem!

Kötekedő se.gfej!

2021. máj. 9. 17:43
 13/16 anonim ***** válasza:
38%

"a bejutást nem akadályozhatod meg"

Nem is! De ez nem jelenti azt, hogy a kk. bemehet.

Nem, a kk. nem mehet be (függetlenül attól, hogy van vagy nincs kulcsa).

Veszély esetén is csak a katasztrófa védelem mehet be, úgy, hogy jön a rendőr is jegyzőkönyvezni.

Még a gázszolgàltató sem mehet be, kizárja a főcsapot.

Mint az általad linkelt cikkben is szerepel, ha nem jut be kérheti az önkormányzat segítségét. Pont mint bárki, birtokvédelem eljárás során.

Ne legyél büszke, hogy végzettséggel vagy kk, mert ezek szerint baromira nem vágod.

2021. máj. 9. 18:33
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

3-as!

Tovabbra is várom azt a jogszabályt amiben le van írva, hogy a közös képviselő bemehet a különtulajdonba!

2021. máj. 9. 18:35
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

A közgyűlési határozattal nem lehet a kk. -t felhatalmazni erre.

Szép is lenne.

2021. máj. 9. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:

No! Kis képzett kk.!

Hová lettél? Hol a kulcsos jogszabály?

2021. máj. 10. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!