Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek a vérnyomásmérő...

Szerintetek a vérnyomásmérő alap kellék az otthonhoz, és hülye, akinek nincs otthon vérnyomásmérője? Nekem lazmérőm sincs, barátnőm szerint meg hülye vagyok, hogy nincs otthon vérnyomásmérőm, mikor az alap, hogy mindenkinek van otthon.

Figyelt kérdés
2021. máj. 8. 16:06
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
89%
A lazmero alap, a vernyomasmero majd 45-50 eves korod utan lesz fontos.
2021. máj. 8. 16:08
 2/28 A kérdező kommentje:
Mi huszonévesek vagyunk, ő 25, én 24, és szerinte alap.
2021. máj. 8. 16:11
 3/28 anonim ***** válasza:
76%

50-től felfelé kezdtem el gondolkozni, hogy kellene egy vérnyomásmérő, majd úgy nagyjából 5 év múlva meg is vettem.

10 éve van meg, cca. 5x mértem vele.

Huszonévesen évesen akinek a vérnyomásmérő egyáltalán eszébe jut, sőt alapfelszereltségnek tartja, azzal gondok vannak.

Vagy nagyon beteg (szív, érrendszer, stb) vagy súlyosan hipochonder.

Döntsd el, hogy a barinőd melyik!

2021. máj. 8. 16:23
 4/28 anonim ***** válasza:
38%
Többet ér 2 évente egyszer elmenni általános egészségügyi felmérésre, mint halmozni a sok kütyüt otthon.
2021. máj. 8. 16:23
 5/28 anonim ***** válasza:
32%
Nekünk van veroxigen mérőnk is sztem az is alap
2021. máj. 8. 16:34
 6/28 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a vérnyomásmérő nem kell otthonra. A lázmérő oké, az tényleg hülyeség ha nincs, mert ha érzésre lázas vagy megméred, aztán ha télleg akkor veszel be valami lázcsillapítót. De ha megméred a vérnyomásodat amikor rosszul vagy, és kiderül hogy nem megfelelő, úgyse tudsz mit csinálni, orvoshoz kell menni (ahova akkor is kéne, ha rosszul vagy de jó a vérnyomásod, szóval ez mindegy). Nyilván aki krónikus beteg és rendszeresen mérnie kell az más.
2021. máj. 8. 16:40
 7/28 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 4-es, ne mondd nekem, hogy manapság azt a világot éljük, hogy egy makkegészséges 20 éves fiatal elmegy a háziorvosához (egy évben 2x) és általános kivizsgálásra, felmérésre kér beutalókat és azt meg is kapja, holott semmi panasza nincs.

Ezt meg lehet tenni privát intézményekben súlyos százezrekért, de ha valaki 20 éves és panaszmentes, akkor miért fizetne ezekért?

2021. máj. 8. 16:49
 8/28 anonim ***** válasza:
48%

" de ha valaki 20 éves és panaszmentes, akkor miért fizetne ezekért?"

Mert lehet hogy van olyan betegsége, ami még tünetmentes, de később nem elsz az. És sokkal könyebb a korai szakaszban kezelni, vagy legalább elkerülni a súlyosabb tünetek kialakulását.

Tisztában vagyok vele hogy ez csak egy nagyon szűk rétegnek realitás, hogy a "semmiért" fizessen ennyit, de akinek ez a pénz nem különösebb teher, annyi mint nekem elmenni moziba, annak tényleg van értelme.

2021. máj. 8. 16:59
 9/28 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is lázmérő alap, hiszen az átlag huszonéves is benyal valamit minimum kétévente egyszer, de inkább az évi kétszer. Vérnyomásmérő viszont inkább 40-50 évesen kerül elő. Aztán lehet, hogy barátnődnek fiatalon is szokott kelleni, ezt mi honnan tudjuk. Sokan vannak, akiknek pl. "csak" alacsony frontoknál, aztán megmérik, hogy attól fáj-e a fejük, mert a szüleik is így csinálták :)
2021. máj. 8. 17:10
 10/28 anonim ***** válasza:
78%
Nálam alap, mert gyerekkorom óta magas a vérnyomásom, de hogy másnál az lenne fiatalon... egy ismerősömnek sincs, már akinek nincs eleve az órájában, az enyémben is van, de nem csak azzal szoktam mérni, mondjuk az óra sem téved.
2021. máj. 8. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!