A szomszéd japán kakassal szemétkedik. Egyszer eltakarította őket, most újra van neki. Hajnali 3-tól ordít a rohadt dög. Az önkormányzat nem csinál semmit. Mit tegyünk?
Hol írtam ilyeneket? Biztos, hogy nekem szántad? :D
Nekünk is volt japán kakasunk, a házi kakas mellett. Kaptuk. De elég hamar pörköltté változott. Hajnalban folyamatosan olyan hangokat adott ki, mintha egy gyerek sikoltozna, miközben élve nyúzzák. Aki szereti a durvább horrorfilmeket, azoknál nem gond, de a többiek nem bírják idegekkel.
Próbáltál már vele szépen beszélni?
Ha már minden normális módot végigjátszottál, akkor vágj vissza. Tudod, hogy mikor szokott aludni, olyankor vágd a füvet benzines géppel, flexelj, próbálgasd, meddig pörög fel az autód, stb. Hátha egy idő után megegyeztek.
Köszönöm a válaszokat. Én nem tartom a csendet idegbeteg dolognak. Szerintem az az idegbeteg, aki nem bírja ki zaj nélkül és azt hiszi, hogy ezt másnak is el kell viselnie. Miért?
Vidéki belvárosról van szó, ahol kutyán és macskán kívül senki sem tart állatot.
Egyébként sosem éltem panelban, születésem óta itt élek. Aki a 20 kakast kívánta, köszönöm, az is megvolt, hasonló jókat kívánok neki. Mindenki visszakapja amit megérdemel.
23 köszönöm a normális választ
Már többször próbáltam, tavaly például eltüntették az összes dögöt, idén megint beszereztek. Most van másik kakas is, hogy teljes legyen a repertoár. Nem vagyok ez a visszaszemétkedős fajta, ráadásul az asszony sunyi, a férje meg egy nagyképű köcsög, aki valamiért játssza az eszét.
24
Nincs latin neve, mert ez nem egy külön faj, hanem az idők folyamán (feltehetőleg a Kárpát-medencében) kialakult, keverék eredetű madár.
Japánban volt divat valamikor a mindenféle törpe tyúk, aztán a mi földbirtokosaink is elkezdték díszmadárnak tartani, és később ezek kerültek át a falusi, de még inkább tanyasi emberekhez, akik már gazdasági haszonállatként néztek rájuk. Ezek ilyen félvad, repülni is elég jól tudó madarak, amik elkódorognak a tanya körül, és ellátják magukat, meg egyébként is maguktól szaporodnak. Előjön a kotlós 10 kisebb dió méretű csirkével, szóval csak le kell vágni, amelyik már megnőtt. A szokványos japán tyúkok akkorák, mint a nagyobb galambok, a kakasok valamivel nagyobbak. De vannak persze, amik nagyobbak, mert átkereszteződnek a házi tyúkokkal, a kicsi japánkakasok meg tudják dugni a házi tyúkot is.
Önkormányzati rendelet nincs. Vagyis lehet kecskét, disznót tartani akár a belvárosban is.
Aki még nem hallott japán kakast, annak itt van egy, https://www.youtube.com/watch?v=Zvx4_x4-lNI
tényleg horror a hangja, mint ha egy sípot fújnának folyamatosan. És nem csak hajnalban, hanem állandóan ordít. A rendes normális házikakas hangja sehol sincs hozzá képest.Azt nem tudom, hogy milyen okból tart valaki ilyen állatot, már hallottam azt is, hogy ezek patkányok között élnek és ezzel akarják elűzni a rágcsálókat. Sajnos angolul nem tudom ennek a fajtának a nevét. A flexelőssel simán cserélnék, köszönöm. És a kutyaugatással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!