Repednek a falak. Miért?
Közel 100 éves, téglafalazatú, nagy belmagasságú ház. A belső falak repednek, 45 fokos szögben, vízszintesen, 1-2 milis vastagságban. Van, hogy mindkét oldalon látszik. Nyilván nehéz megfejteni, öreg ház, dombon, nagy fák mellette, de engem nagyon idegesít.
Le kellett egy kéményt bontanunk, szerintem azóta indultak meg a falak. Nem tudom, mekkora a baj, mit jelenthet ez a sok repedés.
Megnéztem a pár évvel ezelőtti képeket, akkor vettük meg. Kb. ugyanott voltak a repedések a felújítás előtt is, mint most. Akkor nekünk azt mondták, a pár évvel ezelőtti földrengéstől nyekkentek meg a falak. Hál' Isten nem álmaink háza, csak nem volt jobb megoldás, innen tervezünk elköltözni.
Mindenképp hívunk statikust, hogy mondjon véleményt, hogy ha eladjuk, tudjunk mit mondani a vevőnek. Nyilván nem titkolnánk el.
Szóval nem tudom, nagyobb-e a baj, mint volt, vagy nem. A felújítás után kb. két évig rendben voltak a falak, azután kezdtek újra "elfáradni". Az udvaron volt 80 nm-en anno 20 fa, tuja, mi azt mind kivágattuk, tavaly füvesítettem, jó sokat locsoltam, nem tudom, annyi minden lehetséges. Olyan ez, mint a pillangóhatás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!