Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki menyit költ el havi szinten...

Ki menyit költ el havi szinten és mire?

Figyelt kérdés

Több kérdésben is olvastam, hogy ki menyit és mire költ. És elnézve mindenki a lét minimumon él a válaszolok közül. És havi 5e ft már olyan plusz kiadást jelent, amitől már depresszióba esik. Ezért is teszem ezt a kérdést fel, mert kíváncsi vagyok, hogy egy átlagválaszoló ki mire menyit költ, és hogy itt tényleg mindenki a minimálbérből él-e. Magamról annyit hogy programozó vagyok 26 éves, a barátnőmmel lakunk egy lakásban ő még suliba jár csak én dolgozok. A költségek nálunk kb. így jönnek ki:

Albérlet: 65k HUF

Áram: 15k HUF

Víz: 5k HUF

Gáz: 10k HUF(Általány)

Internet/Tv: 12k HUF

Telefonszámla: 30k HUF(Céges szám és a munkám miatt sokat telefonálok:))

Autótörlesztés: 30k HUF

Kötelező, teljesítményadó, casco: 20k HUF

Benzin: 40-50k HUF

Havi nagybevásárlás: 40k HUF (Átlagolva és kerekítve az elmúlt egy évem)

Egyéb élelmiszer: 15k HUF (Kenyér, Tojás stb. )

Hobby: 23k HUF (Szintén átlag, az elmúlt 12 hónapra. Biciklizzem, és mindig van valami, amit meg kell, hogy vegyek. És nem, nem fogok Budapest belvárosában biciklizni az autó helyet, mert ezen felül még élni is szeretnék egy darabig. :) )

Szórakozás: 30k HUF(mozi, néha egy-egy buli, barátnővel vacsora/ebéd, stb)

Ez összesen: kb. 290-300k HUF (Ami két személyre vetítve szerintem annyira nem sok, figyelembe véve hogy egy átlag családban is szerintem ketten keresnek 140-150k fizetés annyira nem irreális.) Ezen felül, ami marad, azt teszem félre saját lakásra. (Havi 520k HUF a fizetésem, ez valóban nem az átlag, de szerintem a napi 12-16 óra munka és a 24/7 rendelkezésre állás sem az, de nem panaszkodni szeretnék a félre értés elkerülése véget. )

Előre is köszönöm minden kedves válaszolónak, hogy kielégíti a kíváncsiságomat. :) És bocsi hogy kicsit hosszúra sikerültem. :)

2010. aug. 22. 01:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%

szia! hát tényleg nem átlagszínvonal :)

esetünkben én nem dolgozom és párom keres(tanulok). havi 90-130 között,függ ez a maszektól is,+18 étkezési utalvány.

rezsi+albi nyáron 45,télen 60 körül mozog (az albi rész ebből 25k,a többit nem tudom melyik mennyi). havi nagy bevásárlás mikor van,mikor nincs.(átlag 20k megy el rá).gyakran rendelünk vacsira hamburgert-pizzát,ez havi kb 6-7 ezer forint.

egyszobás tatabányai lakásunk van.

üdv :)

2010. aug. 22. 02:27
 2/22 anonim ***** válasza:
84%

Ti jóval az átlag felett kerestek. Havi 140-et (legalábbis vidéken) nagyon kevesen kapnak. Az átlag inkább a 80-90.

A párom 90.000.- körül kap, Én egy maszek üzletben dolgozom havi 50-ért. (Papíron 4 órát,valóságban 8-at, de örülök,hogy van munkahelyem).

Három gyerekünk van. Összesen havonta kb. 160 jön össze, a családi pótlékkal és az esetleges önkormányzattól kapott pénzzel. Ebből 60 a rezsi,30 a lakáshitel,kb 40 a kaja, 10-20 a gyerekek ruhája,iskolai kiadása. Félretenni,szórakozni nem tudunk. Kocsink már nincs, gyalogolunk vagy kerékpározunk. Azért mi is élünk valahogy.

Vidéken ez nem ritkaság. Itt is vannak ugyan,akik jobban élnek vagy éppen gazdagok,de elég kevesen.

2010. aug. 22. 07:41
 3/22 anonim ***** válasza:
76%
Ja,még annyit. Hogy vidéken az átlagcsaládban csak egy kereset van,mert nincsenek munkahelyek. A nőknek,vagy a gyerekeseknek különösen nincs. Budapest az kivételezett hely.
2010. aug. 22. 07:43
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken ritka ha valaki nettó 140et keres.

Általában 70-110 között mozognak a fizetések.

Én még szüleimmel élek de ők ketten keresnek havonta 190-et és ebből fizetjük az autórészletet (30k HUF), internetet( 5kHUF) és még a többi számlát amit nem tudom mennyi meg a kaját.

Nekik nincs hobbijuk, nekem sincs úgyhogy ilyenekere nem költünk. A kocsiba a benzin kb havonta 30.000, a motoromba havonta 1 ezres mert nem sokat megyek vele.

2010. aug. 22. 09:41
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Én ég fiatalabb vagyok mint te ,még úgy tartanak el mert tanulok.

Havonta 15k az ösztöndíjam és ezt osztom be magamra, ha kell ruha akkor ebből veszem, gondolhatod hogy nem Ed Hardyba járok...:D

2010. aug. 22. 09:44
 6/22 anonim ***** válasza:
87%
Villany 6ezer, gáz 11ezer/hó víz 10 és 20 között kéthavonta. Telefon nekem havi 7-8ezer, páromnak duplája, mert ő nő:) Mobilinternet 2500/hó, benzin havi 30e, kaja 80e körül hármunknak. Patika 10e, ovi 10e ez már cca. 2kiló a maradék 40-50 szórakozás, ruha és otthonunk szépítgetése meg ha kell kocs szervíz ill egyéb...
2010. aug. 22. 12:42
 7/22 anonim ***** válasza:
76%
nettó 520?
2010. aug. 22. 21:47
 8/22 anonim ***** válasza:

albérlet 20ezer

villany 5ezer

viz 2-3ezer

gáz 3ezer/3hónap

fűtés nyáron 3ezer,télen 15-20ezer

net 3000

telefon 4-5ezer kettőnknek (cégest nem én fizetem:D)

benzin 20ezer (nyáron több)

és a kocsiba mindig kell valami,az mindig százezeres tétel...

mindketten dolgozunk és tanulunk,párom rendes állásban netto 140ért,én diákként 70ért,plussz egyetemi ösztöndij és hasonlok kb 40ezer

nem panaszkodom,borsodban ez átlag feletti...

2010. aug. 23. 08:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

ketten élünk uracskámmal.

saját lakás, tehát külön albidíj nincs.

rezsi kb így néz ki havonta:

kk: 10e

távhő: átlag 15e

gáz: 2e

villany: 5e

net: 5e

mobilszámla: 3e

sajnos dohányzom, de annyira nem sokat: 10e

kaja: egy hétre általában 15e elmegy, de ezt nem tudom annyira követni, mivel a barátom fizeti.

úgy egyeztünk meg, hogy enyém a lakás költségei, övé a kaja.

autón nincs hitel, mivel 12 éves, használtan vette a párom, annak a költségeit is ő állja.

a benzin qurva drága, de ha valami olyan helyre megyünk, ahova bonyolultabb lenne bkv-val, vagy nagybevásárlás van, akkor bizony használjuk.

szórakozásra is elmegy legalább 30e. mozi, sörözés, néha vacsi, ilyesmi. lötyögni nem szoktunk járni, nem vonz. inkább néha egy drágább külföldi banda koncertje.

a barátom a végzettségéhez képest átlagosan keres. azt nem mondom meg, h mennyit, de a kiadásainkból és az életszinvonalunkból látszik, h filléres gondjaink nincsenek. szerencsére.

én nem keresek olyan hűdejól, de mindketten félre tudunk tenni.

igaz, komolyan dolgokra nem kell gyűjtenünk, de jól fog jönni, ha majd gyarapszik a család :D

2010. aug. 23. 11:14
 10/22 A kérdező kommentje:

kösszönöm mindenkinek a kommenteket :) Megnyugodttam hogy nem mindenki a létminimum allat él, a gyakorikérdéseken.

Minden kedves válaszolonak kívánom hogy ennél rosszabb sose legyen.

2010. aug. 23. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!