Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Transzformátortól 50m-re ti...

Transzformátortól 50m-re ti költöznétek?

Figyelt kérdés
Kb 50 mre lenne egy villanyoszlopra szerelt illetve mellette lévő transzformátor. Ez nagyon közel van az elektroszmog miatt?
2021. ápr. 20. 09:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10/ a költözés másik lehetőségénél viszont 500-600 mre van egy mobil torony. Ez közeli?
2021. ápr. 20. 12:02
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

Én egyik közelébe sem költöznék.

Éppen elég az is amit a mobil hálózatok nyomnak, és ennél csak rosszabb lesz az 5G-től, ahogyan már írták is előzőleg.

2021. ápr. 20. 12:17
 13/19 anonim ***** válasza:

Egy kis olvasnivaló:

[link]

2021. ápr. 20. 12:21
 14/19 A kérdező kommentje:

jajj, akkor nem tudom

nem egyszerű találni olyan helyet, ahol minden ideális

2021. ápr. 20. 13:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Költözz Bugacra a tanyavilágba, ott nincs se trafó se mobiltorony se térerő. Nem fog zavarni semmi ilyesmi.
2021. ápr. 20. 14:06
 16/19 anonim ***** válasza:

#13, végigolvastad, amit linkeltél? Idézem a cikk végén szereplő összefoglalást az üggyel kapcsolatban:

"– Szeretném kifejezni együttérzésünket azokkal a lakókkal, akik megbetegedtek – hangsúlyozta Varga Ivett, az E.ON területi szóvivője. – A Platán sor 8-as társasház az 1960-as évek elején épült, amikor típustervi megoldás volt, hogy a villamosenergia-ellátást biztosító transzformátorállomások az épületben kaptak elhelyezést. Az ominózus 2007-es bejelentés után sokrétű, alapos vizsgálatokra került sor, független szakértők bevonásával. Ezek mindegyike negatív eredménnyel zárult.

Az E.ON területi szóvivője rámutatott: hosszú távú tapasztalataik szerint az általuk üzemeltetett berendezések közvetlen közelében folyamatos munkát végzők körében sem mutatható ki káros egészségváltozás. A cég álláspontja tehát az: az elvégzett vizsgálatok alapján semmi sem indokolja a transzformátorállomás kihelyezését az épületből."

Vagyis hiába mentek oda több alkalommal, független szakértők, semmiféle egészségügyileg káros elektromágneses hatást sem tudtak kimérni egyszer sem az adott házban. Tehát azzal, hogy a trafót kihelyezik esetleg a ház alagsorából sok pénzért, azzal semmi sem fog változni. Nem vitatom, hogy abban a házban gyakori a rákos megbetegedés, de egyáltalán nem egyértelmű, hogy a trafótól lenne, tehát kár volt belinkelni ide, mert ebben a formában csak a kérdező riogatására jó, semmi másra.

2021. ápr. 20. 15:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Téged riogat, mást meg elgondolkoztat!
2021. ápr. 20. 16:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Nálunk közvetlenül a ház előtti villanyoszlopon van a transzformátor, és most mégsem a temetőből írok. Nem mondom hogy millióból egy esetben nem okozhat egészégi problémát, mert nem értek hozzá. De a társasházra visszatérve, ezer más dolog miatt is lehet egy ilyen régi háznál sok a rákos megbetegedés. Lehet hogy a vízvezetékek anyaga nem megfelelő (régen sokszor volt ólom vagy azbesztcement, nem tudom ez a 60-as években mennyire volt jellemző). Az is lehet, hogy a használt festék tartalmazott valamilyen káros anyagot. Lehet, hogy tényleg van aki a transzformátortól halt/betegedett meg, de ha statisztikai alapon nézzük, egy átlag háztartásban is a lista alsó felébenlenne szerintem a "veszéllyességet" tekintve.
2021. ápr. 20. 16:28
 19/19 anonim ***** válasza:
#17 Ha esetleg értelmeznés amit írtam a #16-ban, akkor te is látnád, hogy engem aztán egyáltalán nem riasztottál meg ezzel a szenzációhajhász, hazug cikkel.
2021. ápr. 20. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!