Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vidékiek! Ti hogyan szoktatok...

Vidékiek! Ti hogyan szoktatok hozzá a falusi élethez?

Figyelt kérdés
Városból költöztünk le szüleimmel vidékre. Iszonyatosan szokatlan minden. Állatokat fogunk tartani, amiket nyilván etetni kell stb. Van egy nagy kert ami tele van virágokkal, fákkal, ültettünk sok mindent. Csirkéket is fogunk tartani amiket le kell vágni 😳😳 Félek hogy nemtudom majd megszokni ezt az életet. Mivel jobb vidékinek lenni mint városinak?
2021. ápr. 18. 21:46
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Gyerekként naggyábol semmivel, csak hátránya van. Amúgy kérdés hogy mennyire falú, van normális közlekedés?
2021. ápr. 18. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk nem kellett hozzászokni mivel ebben nőttünk fel. Én szeretem a csendet, szeretem hogy minden sarkon tudok beszélgetni valakivel, szeretem hogy nyugodtan el tudok járni kutyát sétáltatni a mezőre és hogy kevés az ember az utcán is. Introvertált típus vagyok nekem ez az élet való. Illetve szeretek az udvaron/kertben szöszmötölni. Ilyenkor tavasszal kint vagyunk a családdal délben bográcsolunk vagy szalonnát sütünk szinte minden nap
2021. ápr. 18. 22:01
 3/9 anonim válasza:
92%
Hasonló, mint a kettesnek. Ez egy egész más életmód. Aki ebben nőtt fel annak sokszor ez az ideális. Nekem például Budapest tetszik, de élni nem akarnék ott. Túl nagy a hangzavar és nem tiszta eléggé a levegő, plusz ugye gigászi betondzsungel. Ha valaki nagyon a városhoz van szokva az lehet nem fogja soha megszokni a falut. Igazából azonosulni kell az életmóddal. Máshogy nem lehet.
2021. ápr. 18. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
kedves kérdező. A vidéki életbe bele kell születni.
2021. ápr. 18. 23:45
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Vagy nagyon akarni kell a váltást, tudatosan, és úgy állni a dolgokhoz.
2021. ápr. 19. 06:51
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Pont ettől jobb, amit leírtál. Hús, amit megeszel, az olyan állat húsa, amit Te nevelsz, Te etetsz, nincs gyógyszerezve, nincs gyorshízlalás, stb. A zöldség, a gyümölcs a kertben terem, elég kimenni, leszedni annyit, amennyi kell, íze lényegesen jobb, friss, merem feltételezni, hogy egészségesebb. Ezen felül a csönd, az, hogy az évszakoknak van illata vagy éppen szaga, (mondjuk most maszkban kevésbé), lakók közvetlenebbek egymással, barátság születhet munkahelyen és iskolán kívül is.

Ugyanebbe buknak bele a városból falura költözők is, hogy amit így elképzeltek, a fent leírtak, az biztos tök jól hangzik egy városi számára (nem tudom az milyen...) de ezért nagyon sokat kell tenni, és ez nem csak az otthoni megtermelt javakra vonatkozik, a kapcsolatokra is, a viszonyra a lakókkal, szomszédokkal stb. Nem mindenki bírja jól felmérni a képességeit és az akaratának mértékét, sőt a saját személyiségét sem.

Gyerekként ebben felnőni többféleképen lehet, a szülőkön is múlik ez. Felnőhetsz ebben a környezetben úgy is, hogy rád a szülők nem raknak felelőséget, nem adnak ki munkát, mindent megcsinálnak Ők maguk. Téged meghagynak gyereknek, max. annyi a feladatod, amit magadtól elvállalsz, mittomén pl. kimész a tojásokért... és fellehet úgy is, hogy ebben a feladatban kötelező jelleggel részt kell venned. Utóbbit nem tartom szerencsés helyzetnek, mert ez vezetett oda, hogy a felnőtt lakosság egy jelentős része úgy él kertesházas környezetben, hogy azt kvázi egy park veszi körül, nem egy gondozott kert. Viszont akaratlanul is kialakul nálad egy olyan készség, hozzáállás stb, ami (elnézést kérek a nagyvárosiaktól!) sokkal életrevalóbbá tesz. Egy olyan hozzáállás is egyúttal, ami lerázhatatlan, levakarhatatlan. Aztán ez vagy előjön belőled idővel, vagy nem. Egy biztos, hogy most a szüleid választanak maguknak lakókörnyezetet és stílust, nem Te. Rendben van, muszáj velük tartsál ebben, most, per pillanat, de ez az időszak számodra csak átmeneti, Te ebből idővel kiléphetsz, ha az nem felel meg a számodra. Alaptalan a félelmed! Akiknek van félnivalójuk, az a szüleid!

2021. ápr. 19. 08:00
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Mivel városból költöztetek le ezért gyanítom kínszenvedés lesz. Nyugodt perced nem igazán lesz, mindig kell majd mit csinálni ha nem odakint akkor bent. Én falun nőttem fel szerencsére ma már városban lakok. Azóta sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozattabb az életem.
2021. ápr. 19. 08:52
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
Nekem nagyon szép gyerekkorom volt vidéken, minden héten volt egy elhullott vidékre költözött városi akit vágni tudtunk a faluban, abból mindenki vihetett haza, mint a menyegzős süteményekből. Mikor bejelentkeztek az új szomszédok, hogy "Csókolom, most költöztünk ide Pestről" már előre tudtuk, hogy pár hónap múlva nagy lakodalom lesz, fél évnél tovább szinte soha nem bírták. Mi a fülüket szerettük legjobban, nagyanyám dinszteltkáposztájával vagy kompóttal.
2021. ápr. 19. 09:49
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

En falun nottem fel es szerettem ott lakni.

A szuleim nem gazdalkodtak hanem csak sajat reszre termesztettek zoldsegeket meg a mamam tartott csirkeket. Az jo volt hogy a kaja mindig friss volt. Most varoson lakok, raadasul kulfoldon ahol rengeteg mirelit kaja van. A friss alapanyag meg nagyon draga.

Amit meg szerettem hogy nem volt nagy forgalom, bar a kozeli varosban sem volt veszes a kozlekedes es kozel is laktunk a varoshoz. Ha nincs kocsid akkor nem olyan jo falun lakni mert busszal kell a kozeli varosba bejarni, falun ugyanis 1-2 bolton kkivul mas nincs. Nalunk szorakozohely sem volt. Szerencsere buszjarat gyakran volt de vannak falvak ahova csak orankent 1 busz megy.

Vegulis meg lehet oldani mindent auto nelkul mert vannak csaladok akiknek nincs autojuk, bar ez egyre ritkabb, ma mar a szegenyebbeknek is van valamilyen autojuk.

Igazabol a kozeli varosnak is voltak olyan reszei ami egy faluhoz hasonlitott csak ott dragabbak voltak a hazak mint falun, de ugyan ugy nyugis volt. Elonye hogy biciklivel betekersz siman a belvarosba. Sokan kikoltoznek falura az olcsobb lakhatas miatt.

2021. ápr. 21. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!