Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy kis vagy nagyváros szélén...

Egy kis vagy nagyváros szélén élni kertesben, miben másabb a falusi életmódtól?

Figyelt kérdés

itt most tudom sokmindent befolyásol egy autó, de ha ettől eltekintünk mert még mindig nincs mindenkinek, mivel másabb, miért van rosszabb megítélésben népesebb hely szélén élni, mint elve vidéken? itt is ott is menni kell ha akarsz valamit, de legalább itt többminden elérhető kötelező járműves utazgatás nélkül is.

bár belegondoltam hogyha én lennék hasonló helyzetben és kisvárosiként élhetnék pl. egy megyeszékhelynyi nagyváros szélén, lehet ugyanúgy utálnám hogy sokat kell biciklizni a központig, de bennem lenne hogy nem egy elhagyatott helyen vagyok semmi szolgáltatás nélkül

2020. ápr. 14. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Errefelé a város "szélén" a tehetősebbek élnek nagy családi házakban, úgyhogy pont fordítva van, nem esik rosszabb megítélés alá. Ezek amolyan külvárosi lakó-pihenő övezetek. Maximum a külterületek rosszabb megítélésűek, mert ott nem csak hétvégi házak vannak, amit az idősebbek művelnek pl szőlőtermesztés miatt, hanem szegényebb népek életvitelszerűen ott laknak, víz, csatorna, gáz nélkül. De a külvárosokra visszatérve, az sokkal felkapottabb, mint kiköltözni falura. És biciklizni sport miatt szoktak főleg, nem kényszerből, itt mindenkinek van kb két autója. Szóval pont fordítva látom.
2020. ápr. 14. 22:21
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Valószínűleg van ott 6 buszmegállóra egy jó gimnázium, nagyváros esetében egyetem és színház, televízió, kulturális élet is.

Lakberendezési áruház, autószerviz, autókereskedés, újépítésű társasházak, munkalehetőség.....

2020. ápr. 14. 22:28
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Orvosi szakrendelők, kórházak...
2020. ápr. 14. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi a különbség??

Pl. az, hogy faluhelyen a házak mellett veteményes van,

míg a bp.-i családi házak kertjében meg úszómedence.

2020. ápr. 14. 23:47
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

A nagyvárosi kertes ház ára akár többszöröse lehet egy vidéki kertes ház árának. (Nagymamám pont egy éve vett 2 millióért kettes házat bútorral, jó állapotú kályhákkal, mindennel együtt.)

Ezáltal más vevőréteget vonz be. A nagyvárosi házat a magas jövedelemű emberek vásárolják inkább, nem a kisnyugdíjasok,meg a minimálbérből élők.

Vidéki ház előnye;

Az udvar valószínűleg elég nagy a konyhakerthez, gyümölcsfákhoz, teraszhoz, grillsütőhöz,stb

Nyugodtabb az élet

Lehet napozni,meztelenkedni,stb mert az udvarok általában nagyok és zártak,kicsi a forgalom.

Városi ház előnye:

Közelebb vannak a színházak,mozik, üzletek, szórakozóhelyek, stb

A gyerekek több iskola közül választhatnak,nincsenek belekényszerítve egy kritikán aluli rossz iskolába

A felsőoktatásban lévő fiatalok nagyobb eséllyel tudnak otthonról egyetemre járni, ha nem kell albérletet fizetni, az nagyban megkönnyíti anyagilag a diploma szerzését.

2020. ápr. 15. 10:02
 6/7 vadonavadonban válasza:
71%

Nagyvárosok szélen ritkán alakítanak ki háztáji gazdaságot. A helyzet az h már falun sem nagyon. Annyiban különbözik h szennyezetteb a környék nagyváros szélen. És a közlekedés is más. Az a hagyományos falusi élet amire a kérdésben céloztál, már falun sem nagyon van. Kisebb eldugottab falvakban inkább. Nagyobb falvakban ha körülnézel a háztáji kertekben is max dísznövények vannak. Álattartás , zöldseg, gyümölcs termesztés alig.

Ha kertesben élsz, és azt a kertet megműveled, valszeg falusiabban élsz a város szélén mint egy falusi a falun.

2020. ápr. 16. 08:33
 7/7 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem a külvárosban élő haladó gondolkodású polgári, értelmiségi családoknál is kezd elterjedni a konyhakert. Itt most nem az újgazdagokra gondolok, akik terepjáróval járnak be a belvárosba dolgozni:D De az értelmesebb, tudatosabb réteg belátja, hogy mennyivel egészségesebb így az étel és díjazza a boltokból, ellátó lánctól való valamilyen szintű függetlenedést is.
2020. máj. 14. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!