Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kínai láncfűrészre milyen...

Kínai láncfűrészre milyen láncvezetőt érdemes venni?

Figyelt kérdés

Most 50 cm-es vezető van rajta, 78 szemes lánccal. Ezt szeretném lecserélni 40/45 cm-esre, de nem tudom milyet lenne érdemes venni.

Most Oregon vezető van rajta (már ha eredeti), és tökéletesen teszi a dolgát, csak a lánc már kezd elfogyni. Nézegettem hol tudok venni hozzá láncot, de összesen három láncot találtam, egy Riwallt 3 ezerért, egy Red Mountain-t 6 ezerért, meg egy valami spéci Oregon láncot 10 ezerért. Semmi többet. Ebből kiindulva, hogy kicsi a kínálat ilyen méretben, gondoltam veszek hozzá kisebb vezetőt, amihez tudok is venni valami épkézláb láncot elfogadható áron.

Ahogy említettem, kb 40/45 centis vezetőre gondoltam, .325, 1,5 méretekkel (csillagkerék végett).

Tudna valaki ajánlani egy jól bevált vezetőt vagy márkát?

Bármi egyéb tippet, tanácsot szívesen fogadok!

2021. ápr. 15. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó az Oregon lap. Láncot meg szaküzletben mérnek hozzá. Abból érdemes jó minőségűt venni.
2021. ápr. 16. 06:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Üdv! A láncokat jobb helyen minden méretben árulják,kertmotornál biztos találsz Oregon vezetőt rávaló láncot is.Amit nagyon tudok ajánlani a Greenpower vezető és lánc ,vagy egy Yato vezető és egy Stihl lánc kombó.
2021. ápr. 17. 21:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Közben találtam Bulimoci-nál 5500-ért Oregon láncot. Előtte 11 ezerért láttam ugyanezt, azon kívül meg a gagyik voltak. De úgy tűnik szimplán nem kerestem eléggé :D Szóval marad a vezető, és csak láncot veszek majd.
2021. ápr. 18. 08:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Mennyire kínai az a kínai? Ha nagyon, és már elkopott rajta a lánc, akkor már lehet, hogy jobban megéri venni 15-ért egy új fűrészt a piacon. A kínai fűrészek nem arról híresek, hogy tucatszámra kopnak el rajtuk az Oregon láncok, miközben a fűrészek dolgoznak rendületlenül. Jó, ha azt megérik, hogy az eredeti kínai lánc elkopjon.
2021. ápr. 19. 11:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Elméletileg Oregon a lánc és a vezető is. Az első néhány használatnál volt hogy nyúlt minimálisat, utána már nem is. Jó minőségűnek tűnik mindkettő. A láncot meg nem is kellett volna annyiszor éleznem amennyiszer tettem, ha nem kaptam volna el vele annyiszor drótot, szöget, ezt azt. Van még benne egy kis élet, csak már elkezdtem keresgélni hogy mik az opcióim. Új gépet semmiképp sem vennék, nagyon jól megy ez szerintem. Scheppach CSP5300-ról van szó, ez is kínai, annyi különbséget véltem felfedezni, hogy valami kevésbé szar karburátor lehet benne, mivel Pacman-es állító kéne hozzá. Aztán lehet ugyanaz az egész, és csak az állítócsavar más, nem tudom. Annyi hátránya mondjuk van, hogy a berántó nem könnyített, és nem is tudnék rá olyat rakni, mert a berántófedél az "egyedi", nem tipik piacos, hanem ilyen lekerekített. Mindegy, az a lényeg hogy ha másnak nem is, nekem nagyon jól megy, a vezető marad, és majd láncot veszek rá ha eljön az ideje.
2021. ápr. 19. 22:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Sugihara vezetőt tegyél rá had pukkadjon meg aki ránéz:)))))
2021. ápr. 25. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Yato vezető és lánc, olcsó és jó. Ha cserélhető csillagbetétes akkor keskeny egyhármas háromnyolcados betét és vezető lánccal és úgy fog menni a fába hogy leesik az állad és a gépet is kíméli.
2023. szept. 23. 07:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!