Miért "zizeg" a villanykapcsoló/konnektor? Van itt villanyszerelő?
Hűha. Régi a rendszer?
Érdemes lenne egy villanyszerelővel beszélni.
"zizegő hangot ad a kapcsoló"
Ez még úgy alapvetően nem egy hatalmas probléma (természetesen ez is rendellenes és érdemes utánajárni), ezt valószínűleg a laza kötés okozza a kapcsolóban. A villanyszerelő 5 perc alatt megcsinálja.
Ha nagyobb teljesítményű eszközt használsz (vasaló, hajszárító, mikró, mosógép) és akkor zizeg valami, azt érdemes mihamarabb megnézetni.
Nagyon régi. Igazából át kéne húzatni a vezetékeket, mert már 1000 évesek, csak nincs rá pénzem,mert nagyon drága 😟 Azokat a konnektorokat, aminél ez volt, már nem használom, de a többi probléma most egyszerre jelentkezett, mióta verik a falakat. A biztosíték dobozban is volt egy szétégett kötés, azt kicseréltettem kb.2 éve.
Nagyon köszönöm a válaszod.
Ha a mennyezeti nem világít lehet. Vezették panelba úgy, hogy felsőszmszédhoz fel, aztán panel összeresztésnél körbevitték, a mennyezet közepén vagy a falnál lefúrták. Ha ilyent elcsíptek, akkor a csillárod nem világít.
A zizegő aljzatokhoz nincs köze, ott vezetéklazulás, kitágult érintkezők lehetnek.
Így nem tudható. A zizegés, pislákolás érintkezési hibára utal. Ez folyamatában egyre rosszabb lesz. Melegedés, égés, lágyulás stb.
Mivel sokminden zizeg nálad, nem tudni a pontos hibát. Lehet, rossz minőségű kapcsoló, dugalj, vagy kötéshibák, vagy most már mindkettő. Helyileg gyorsan eldönthető, így nem.
Nálatok van felújítás? Ilyen rossz állapotú vezeték hálózat tényleg tűzveszélyes.
Nálunk is szétolvadt 1 éve az egész biztosító szekrény még szerencse hogy itthon voltunk mikor elment az áram,de előtte délelőtt már voltak jelei villogott a lámpa, hirtelen kikapcsolt a számítógép.
Az a baj, hogy nem nálunk, hanem a fölöttünk lévő lakásban 😟Mondjuk ott folyton.
Nekem is a bizti dobozban volt szétégve a kötés. Annyi jele volt, hogy égett szagot éreztem a villanyóra felől. Aztán rájöttem, hogy mindig akkor van az, amikor megy a mosógép. Aztán kiderült, hogy nem a villanyóra, hanem a doboz lesz. De jó pár mosás lement már addig.😕 Persze akkor átkötötték, de az egész egy fekete szétolvadt massza volt kb.Utólag elég para, hogy amíg nem derült ki, hogy mi van, bármikor lehetett volna nagyobb baj. Azóta még jobban félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!