Lomtalanításkor amit elvisznek a nem színtiszta magyar rokonaink abból mennyit pénzbeli hasznot tudnak húzni?
Figyelt kérdés
Tudom elvisznek bútorokat fémeket rezet stb ezt mikor leadják mennyi bevételre tudnak szert tenni kb? Mennyi az a két összeg határ ami közt bejön nekik pénz ebből?2021. ápr. 14. 20:35
1/6 mindentudó99 válasza:
Pár ezer egy napi lomizás. Nem keres annyit mintha elmenne egy rendes mumkahelyre melózni.
2/6 anonim válasza:
Nem teljesen értek egyet Veled...
Én már évek óta nem adom oda a cigóknak a ház körül keletkező különböző fém hulladékot,évente egyszer magam viszem el. Nem is gondolná az ember,mennyi pénzt adnak érte,csak ügyesen szét kell válogatni fajtánként,és dolgozni kell vele kicsit.
3/6 anonim válasza:
A kérdés rasszista kicsengésére reagálva azt lehet mondani, hogy a színtiszta magyar rokonaink hihetetlen mértékben pazarolnak, hihetetlenül tájékozatlanok és ez a kérdés társadalmi szinten hihetetlenül rosszul kezelt. A lomok újrahasznosítása kulturált országokban messze fejlettebb módon történik. Csak érzékeltetésként említem, hogy kb. 15 éve guberáltam egy kissé lyukas keleti perzsaszőnyeget, amit 3-4 napi munkával megjavítottam és egy hazai török kereskedőnek 75 ezer Ft-ért adtam el. Életem első nagy fogása egy Basilides Barna festmény volt, amit lyukas állapotban szedtem fel Budán a Bocskai úton. De találtam már a 19. századi Vígh Ferenc festőnek egy Madonna della Sedia festményét, aminek közepéből kivágták a nálam korábban odatévedt guberálók a középről a Madonnát ölében a Kisjézussal, így nekem már csak a kép széle maradt, amin igen elsötétedett állapotban a kis Keresztelő Szent János volt és a hátoldalra ragasztott cimke a festő nevével. Egy építési törmeléket tartalmazó konténer tetejéről emeltem le egy fehér festékkel összecsorgatott 19. sz. végi etazsert, ami helyrehozott állapotban 40-50 ezer Ft értéket képvisel. De nem kell megvetni a faanyagként értéket képviselő bútormaradványt sem, hisz ma egy egyszerű fenyő faléc métere 150 Ft körül van, ha újonnan akarjuk megvenni. Szintén lomtalanításból származik 2 db szobai ventilátorom tökéletesen szép és működő állapotban. És ez csak ízelítő. A guberálók társadalmi szinten több értéket mentenek meg, mint amennyi értéket megsemmisít itt Budapesten az FKF.
4/6 anonim válasza:
Az biztos hogy nem a benzinkuton tankolnak, mert elmenne a haszon üzemanyagra.
5/6 anonim válasza:
Megélni szerintem nem tudnak belőle, de nem adnak rossz pénzt érte. Apukám pár éve felhalmozott mindenféle fémhulladékot "jó lesz még valamire" alapon. Semmit nem akart kidobni, így csak gyűlt a cucc a garázsban. Aztán egyszer megbüntették gyorshajtásért 30 ezerre és nem merte anyámnak elmondani. :D Fogta, szépen összeszedte a fémhulladékot és leadta. Kapott annyit érte, amiből ki tudta fizetni a büntetést. Anyám csak évekkel később tudta meg :D
6/6 mindentudó99 válasza:
Én pl oda se adom nekik. Ne jöjjenek be az udvarba plusz letudom én is adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!