Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha neki semmi sem...

Mit tegyek, ha neki semmi sem elég?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 8 éve vagyunk együtt, terveznénk összeházasodni. Mindketten 24 évesek vagyunk.

A barátnőm most kitalálta, hogy ő nem tudom milyen házat akar, milyen szuper lenne itt meg ott építeni, mert látott valami szép házakat és mennyire tetszenek neki. Mi itt élünk egy 5 szobás, emeletes új építésű házban de a szüleim felajánlották a sajátjukat is (az 4 szobás, szintén új építésű, nagy telekkel) illetve nagymamám megörökölt házát, ami felújítás alatt van jelenleg.

Mondtam neki, hogy van hol lakjunk, építkezés pedig csak úgy hakra-bakra nagyon sokba kerül. Ő azt hiszi, hogy az ember csak a hasára üt és épít nyakra-főre.

Elég feszült emiatt a téma miatt a hangulat a házban. Hogy magyarázzam el neki, hogy meg kell elégedjen azzal ami van? Hogy ne akarjon mindig mást és legyen boldog hogy ennyi idősen van egy nagy házunk, szép telekkel?

2021. ápr. 7. 15:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
83%

Próbáljátok meg (közösen a család) meggyőzni őt, hogy rosszul gondolkozik. Esetleg beszéld meg a szüleivel, hogy hassanak rá.

Kész őrültség lenen Nektek házépítésbe kezdeni. Mi nem tetszik neki? Az alakja, a cserepek, az ablakok? Vagy mi? (Engem nem érdekel, csak feltettem a kérdést).

2021. ápr. 7. 18:12
 12/28 anonim ***** válasza:
67%

10: Lakjon egyedül önerőből egy kicsit.

Tapasztalja meg, egy egyszobás lakással is mennyi munka van a saját kezével és mi mennyibe kerül. Persze ezt hosszabb távon érdemes, mert van munka vele, ami csak 10-20-30 évente esedékes.

Nálunk mindenkinek külön lakása van és minden hétre jut minimum 3-4-5 munka velük, ami csak 2-3 óra, de akkor is. Kéményseprő jön, közgyűlés van, gázcsőcsere, átfúrt a szomszéd, stb.

2-3-5 év múlva nem fog akarni 4 szobás házat, ahol még a kerti munka és a közös képviselet munkája is az ő dolga ezeken felül!:))))

2021. ápr. 7. 18:44
 13/28 anonim válasza:
100%

Mert a nagymama házába neki van beleszólása, hogy hogyan nézzen ki vagy a tiédbe?

Egyébként meg nem az övé egyik ház sem. Te meg bármikor kirakhatod és nem lesz semmilyen otthona.

2021. ápr. 7. 18:53
 14/28 anonim ***** válasza:
88%

Ha jól értem nem az övé az ingatlan, egyik sem. Talán ezért nem érzi jól magát?

Lehez hogy sajátot illetve közöset szeretne veled, viszont elég naivan gondolkodik.

2021. ápr. 7. 19:00
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy ha az ő szülei megveszik neki a kívánt házat, akkor semmi kifogásod a költözés ellen... :)))))
2021. ápr. 7. 19:26
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
Ez benne lehet a dologban, hogy nem érzi biztonságban magát, mert nincs tulajdonrésze az ingatlanban. Viszont nettó hülyeség, hogy a biztosat cseréljétek bizonytalanra. 24 évesen összetettem volna a két kezem ha egy ötszobás, emeleti házban lakhatok a bérelt szobám helyett. Mindig, minden háznál lehet szebbet-jobbat találni. Nagyobb udvar, több szoba, szebb konyha, jobb elrendezés, akármi. Ez még nem jelenti azt, hogy egyből le is kell cserélni azt, ami van. Ezt kellene neki is megérteni.
2021. ápr. 7. 21:23
 17/28 A kérdező kommentje:

11

Hát ez az, hogy nem csak nekem de neki sincs fogalma hogy mi baja vele. Egyszerűen csak valami mást akar most.

13

Nem,beleszólása nincs.

15

Ezt mondtam neki. Hozza a pénzt és olyan palotát építünk, mint ami Schönbrunnban van.

2021. ápr. 7. 21:52
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért elismerésem, hogy egy ilyen anyagias, elkényeztetett fruskát képes vagy szeretni, megse érdemel téged. Nagyon gyerekes gondolkodású a barátnőd, látszik, hogy nem tudja a pénz értèkét, minden könnyen az ölébe hullott eddig.

Más szegény sorsú lányok, nők, akik a realitás talaján nőttek fel, biztos hálásabbak lennének, hogy ilyen jó természetű sráccal hozta össze őket a sors.

A barátnődet küldd el egy hónapra albérletbe, tapasztalja meg milyen az élet, élesbe, aztán meglátod gyorsan kijózanodik.

2021. ápr. 7. 22:33
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Csak csatlakozni tudok, az ilyen elkenyeztetett, nagyigenyu kiralykisasszonyoknak jutnak a normalis hapsik. Pedig mennyi szerenyebb lany szaladgal, aki meg a talap helyet is megcsokolna.
2021. ápr. 8. 08:10
 20/28 anonim ***** válasza:
87%
talpad
2021. ápr. 8. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!