Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Otthoni víztisztítás? Akinek...

Otthoni víztisztítás? Akinek van, annak bevált?

Figyelt kérdés
Mindig is ásványvizet vettünk, hetente több, mint 1000 Ft-ot elköltöttünk ásványvízre. Ennek az az oka, hogy az itthoni csapvíz ihatatlan. Fémes íze van, a szomjat sem csillapítja, és fémes ízt hagy a szájban. Gondolkodtunk már egy ideje vízszűrő berendezésen. Mennyire vált be annak, akinek ? Megéri? Mennyire egyszerű összerakni?

2021. ápr. 5. 23:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezeket a csap végére erősített, meg vizeskancsóba integrált meg hasonló csoda megoldásokat engedd el. Mindenképpen valami telepített víztisztítóban gondolkozz, legalább az egyik csap elé (célszerűen a konyhaszekrénybe, ott el is fér. Ezzel az az egy baj, hogy csak a hideg vizet szűri, gondolom külön vízmelegítő nincs a csaphoz, úgyhogy ha meleg vizet is szeretnétek (pl. teához, főzéshez hogy ne kelljen olyan sokáig melegíteni) akkor valami központi víztisztító kell, az meg simán több százezres tétel, csak ezért nem éri meg.

Egy normális csaptelep elé a hideg ágra bekötött víztisztító 50 ezertől felfelé kapható, én egy fordított ózmozisost ajánlanék. Beválni bevált, a megéri relatív kérdés, a készülék árát is egy bő év alatt hozza vissza, és akkor még nem vettél előszűrő betétet, nem volt karbantartva stb. Szóval ha nem bóvli meg alulméretezett készüléket választasz, jó két évet számolhatsz a megtérülésre.

2021. ápr. 6. 03:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Én először megtudnám a helyi víz összetételét. A szolgáltató honlapján fent van. És utána keresnék megoldást, ennek tudatában.
2021. ápr. 6. 04:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is forditott ozmozis szűrőt használok 10 éve. Fél évente cserélem az előszűrőket és 3 évente a membránt. Ha telepített szűrőt használsz 2 dolog fontos: 1. rendszeres karbantartás, 2.folyamatos használat. Egyszer kiszámoltam és ha jól emlékszem 10Ft/literre jött ki átlagban mindenestől.
2021. ápr. 6. 08:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyik szomszédnak van...ami tényleg ér valamit az 40~50k-nál kezdődik.
2021. ápr. 6. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!