a fő villanyórán 60 amper van behozva, 3x20-as kis kapcsolók vannak. A lakáson belül is van egy kis doboz, amin viszont 4x16 kiskapcsoló van. most vettük ezt a lakást (2007-ben épült), még kitapasztaljuk a dolgokat, de azt vettük észre, hogy alap dolgoktól lekapcsol az egyik. Pl vízforraló, sütő.. ezeknek nem kell egyszerre menni, ha csak egyet kapcsolok le, akkor máris lekapcsol. így kénytelen vagyok 1-1 dolgot másik körről üzemeltetni, de vicc hogy 60Amperes a hálózat, mégsem tudok bekapcsolni egy vízforralót..
Mi lehet a gond, és ennek mennyibe kerülhet az orvosolása?
2021. márc. 29. 10:42
1/7 anonim válasza:
Nincs valami nagyfogyasztó, például bojler, légkondi, villanyfűtés azon a körön?
2021. márc. 29. 11:05
2/7 anonim válasza:
Az nem számít, hogy a lakásban elvileg mennyi elektromos energiát lehet felhasználni, az az áramkör számít, amit konkrétan használsz. Lehetséges, hogy nem megfelelő minőségű a kismegszakító és gyorsan leold adott fogyasztó bekapcsolásakor a hirtelen áramerősség csúcstól, de az is lehet, hogy az adott fogyasztó kapcsolójánál van valami érintkezési gond, hogy más fogyasztó is van rejtve rákapcsolva arra az áramkörre stb. Egy gyakorlott villanyszerelő képes átlátni a történéseket.
2021. márc. 29. 11:22
3/7 anonim válasza:
Nézd meg hogy mivel van egy körön, ha nincs nagyobb fogyasztó rajta akkor cseréld ki először egy ugyanolyanra kismegszakítót, aztán ha utána is fenn áll a probléma akkor hívj egy villanyszerelőt.
2021. márc. 29. 11:38
4/7 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok minden válaszért. De van nagy fogyasztó, méghozzá egy bojler, ami sima konnektoros!
Ilyet én nem is láttam még, mindig éjjeli áramon szokott lenni egy 150 literes hajdú villanybojler...
Amikor a bojlert kihúzom, akkor bírja az eszközeimet. Ez lehet a gond?
2021. márc. 29. 12:20
5/7 anonim válasza:
Ha kihúzod és megszűnik a probléma, egyértelműen az okozza. 16 Amperig mehet konnektorba, de ha ez a helyzet, mellette a vízforraló is lenyomja a 16-ost, így ez a normális működés. Érdemes volna egx külön körre köttetni, fix bekötéssel, saját kismegszakítóval, így ha baja van, egyértelműen látni fogod (le fog menni párszor az élettartama alatt).
2021. márc. 29. 13:04
6/7 anonim válasza:
Valami gond van a bojlerrel akkor, nem feltétlenül a túlterhelés a gond.
2021. márc. 30. 07:53
7/7 A kérdező kommentje:
Kicseréltük a bojlert egy ariston evo-ra és megszunt a probléma! A hajduban volt vagy 50 kiló rozsda, meg mindenféle nyalánkság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!