Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kötelesek vagyunk szólni a...

Kötelesek vagyunk szólni a lomtalanítóknak, hogy àgyi poloskàk vannak a lakàsban? Úgy is elvàllalnàk?

Figyelt kérdés

Nem a mi lakàsunk, de nekünk kell kipakolni.. Félünk, hogyha szólunk, akkor màr nem vàllaljàk el.

Előre is köszi!

2021. márc. 25. 23:40
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem. Elvegre nem lesz feltubo,ahogy vegigmasznak rajtuk...😂

Amugy ilyenkor erdemes egy irtast szervezni es csak a doglott poloskas agyat stb elszallittatni szerintem.

2021. márc. 26. 02:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk irtasd ki, ne más szívjon miattad.
2021. márc. 26. 05:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ennek csak erkölcsi része van, amit valaki vagy érez, vagy nem.

Irtasd ki elszállítás előtt, mert úgyis irtatnod kell saját magad miatt is, mert poloska nem csak a bútorban húzza meg magát.

Lehet a konnektorok, kapcsolók fedlapja mögött, a fal és parketta találkozásánál, szegélylécek alatt, fal réseiben, fűtőtestekben megbújva.

Mindenképpen pénzbe kerül és még a lelkiismereted is tiszta lesz, nem csak a környezeted!

2021. márc. 26. 07:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Igazàból, hosszú történet, ez egy önkormányzati bérlakás, a nagymamàmé volt, aki 1 hónapja meghalt. Ő làtàssérült volt, màr nagyon rossz volt a szeme, nem làtott takarítani. "Elvileg" apukàmnak kell kiürítenie, azért îrom, hogy elvileg, mert jogilag nem tudjuk, hogy köteles-e rà, az önkormányzatnàl csak annyit mondtak, hogy üresen kérik vissza. Múlt héten lementünk, hogy elhozzuk az emlékeket, amiket mi szeretnénk, meg össze takarîtunk, amennyire tudunk, este letakartuk az àgyakat tiszta ruhàkkal, a higiéniai miatt, mert nem voltak túl tisztàk az àgyak, de szerencsére, még mielőtt elaludtunk volna, észre vettük, hogy poloskàk vannak. Egy percet sem aludtunk, azonnal kijöttünk abból a szobàból. A lehető legrosszabbat csinàltuk aznap, mert ugye pakoltunk, mindent felforgattunk, még bútort is elhúztunk, ràadàsul az àgy fejrésze mellől-tuti, hogy ott lehet a fészkük- tele van ruhàkkal a szoba, ami nekik maga a kànaàn. Îgy is rettegünk 1 hete, hogy ide nem hoztuk-e haza, de elvileg nem, mindent bezsàkoztunk, amit onnan hoztunk, és kint hagytuk az udvaron. Apukàm màr több mint egy hónapja szív ezzel a lakással, fizeti a szàmlàkat, mert nem jött még meg a halotti anyakönyvi kivonat, amivel majd le lehet mondani mindent. Szóval, nem akarunk kicseszni a lomtalanítókkal sem, meg ez egy 9. emeleti panellakás, nem akarjuk, hogy szét szóródjanak ott, de nem tudjuk, ekkora felfordulásban, amit abban a szobában csinàltunk, hogy keressük meg őket, hogy esetleg lefújjuk a fészküket..

2021. márc. 26. 10:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt sem tudjuk, hogy igazából ez az önkormányzat dolga lenne ebben az esetben, hogy irtàst küldjenek ki, de ha szólunk, lehet megpróbáljàk rànk terhelni..
2021. márc. 26. 10:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Részvétem nagymamád miatt.

A poloska nem függ attól, mennyire takarít valaki, tisztaságmániásokhoz is beszökik szomszédból vagy valami bevitt holmival (mi alighanem repülő poggyászteréből szedtük össze a feladott poggyásszal). Az irtást háromszor kell végigcsinálni, nekünk Pesten összesen volt 30 000 a három irtás. Nem tudom, önkormányzati lakásnál nektek kell-e, vagy megcsinálja az önkormányzat, de az onnan elvitt cuccokból ami nem mosható 60 fokon és nem fér be több napra a fagyasztóba (nem sima hűtőbe!), azt jobb, ha hetekig nem viszitek be a lakásba.

Én megcsináltatnám a helyedben, mert a szomszédokkal is kiszúrás, hogy átmehet.

2021. márc. 26. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Vannak rovarirtással foglalkozó vállalkozók.

Nem tudom, hogy "kötelező"-e szólni, de az nyilvánvaló szerintem, hogy az a korrekt és elvárható.

2021. márc. 26. 12:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Első, köszönöm, kedves tőled.

Egyébként, még arra gondoltunk, hogy esetleg gőztisztítóval lefújnànk, de az csak maximum a kikelt bogarakra lenne hatàsos, úgy tudom,a petéket nem pusztítanà el, de màr akkor is lehet, hogy lehetne lomtalanítani, anélkül, hogy széthordanàk.

Igen, lehet, hogy hívunk rendes írtókat, jó lenne, ha nem kerülne túl sokba, mert màr maga a lomtalanítás is kb. 200 ezernél fog megàllni, mert nagyon sok minden van a lakàsban..

2021. márc. 26. 16:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!