Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális, hogy ennyire füst...

Normális, hogy ennyire füst szag van a házban?

Figyelt kérdés

Hosszú hétvégét a Szüleimmel töltöm és a barátommal, ő hivta fel a figyelmem, hogy füst szag van az egész házban.

Kandallóval fűtenek,csak fával.

Nagyon füst szag van, bátyám 1,5 hete takaritotta ki a kályhát. Már évek óta ő szokta. Amikor megjegyezte a párom, hogy füst szag van, akkor beparáztam, de legyintettek hogy ez normalis. Tényleg az? A ruhámnak, a hajamnak is nagyon durva füst szaga van, mintha nyári tabortűz mellett ültem volna szalonna sütésen.

Van szénmonoxid riasztójuk.

Apukám látta szerintem, hogy kicsit megijedtem és a párom előtt hangosan mondta a tesómnak, hogy holnap takarítsa ki megint...

Most, hogy felfigyeltem erre azt is észre vettem, hogy az emeleten a falak és a plafon találkozásánál feketés lett a fal az emeleten. (lehet ez is normális 10eve nem volt kifestve ezen a részen (lépcső előszoba).

Nálatok van ilyen? Akik kandallóval fűtenek azoknál, hogy van ez?

Ez normális így??

2021. márc. 14. 23:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Lemaradt:már évek óta nem élek otthon, nem emlékszem, hogy ugyanilyen lett volna regen is vagy ez új. Emlékszem annak idejen egy kis füst szagra, de nem volt ennyire zavaró, inkább kellemes jó érzésű illat volt az akkori(vagy csak az emlékek megszepultek,vagy ez volt a normális otthon illata télen?)
2021. márc. 14. 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kandallónál ha kinyitod az ajtót, mikor még lángol a tűz, simán kijön a füst pár másodperc alatt. Az elég, hogy füstszag legyen a házban.
2021. márc. 14. 23:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszodat, de ez pár perc lenne csak nem? Nem folyamatos erős szag???
2021. márc. 14. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Én nem értek hozzá, de arra tippelek, hogy a kivezetőkémény el van dugulva, ezért a házban csapódik vissza a füst, a falak feketés elszíneződése is erre utal. Nem elég csak a kandallót kitakarítani, a kéményt se árt.
2021. márc. 15. 01:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Tizensok éve kandallóval fűtünk. Ez amit leírsz nem normális. Meg kell nézetni a kéményseprővel a kéményt!
2021. márc. 15. 06:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A sötétebb mennyezet lehet attól, hogy a melg por felszáll. Ez a rész normális szokott lenni, de fekete folt inkább enyhe füstre jellemző.
2021. márc. 15. 07:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Sokáig hagyták nyitva az ajtót.
2021. márc. 15. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!