Ha át jön a kerítés alatt a szomszéd kutyája kinek kell megcsináltatni a kerítést?
Beton oszlopok közé van kifeszítve drótháló, alapja nincs, a szomszéd kutyák rendszeresen át ássák magukat.
A kerítés a miénk, a kutyák nem. A mi dolgunk megjavítani a kerítést?
Néhány év múlva majd szeretnénk új kerítést, de most még nincs rá keret (most vettük a házat, előbb a benti dolgokat szeretnénk helyrehozni).
Nem vagyunk kutya ellenesek, de nem éppen stabil idegrendszerűek a szomszéd kutyák, nem szeretnénk velük összetalálkozni az udvaron.
"A kerítés a miénk, a kutyák nem. A mi dolgunk megjavítani a kerítést?"
Nem!
Jelezd neki, hogy a kutyák tönkreteszik a kerítést, és tartsa saját telkén belül a kutyáit, ez nemcsak kötelessége, de felelőssége is. Ha nem hajlando rá, akkor a jegyzőnél birtokvédelmet kérsz, feljelented.
Fotózd/ videózd le, ha teheted
2! Dehogy kell!
Ha a szomszéd tigrist akar tartani akkor nekem kell 8+ méter magas rácsot csinálni!
Az állattartónak kell gondoskodni az állatáról!
Kerítést meg nem kötelező csinálni! Már megszünt ez az "enyém-tied" a kerítés.
a békesség a legfontosabb. Az a helyzet, hogy a kerítésed csak jelzés értékű, a kutya viszont mást tart fontosnak.
Én azt tenném ebben a lehetetlen helyzetben, hogy zsalukövet raknék végig a kerítésdrót mellé. Úgyis szükség lesz rá, addig is tartana valamicskét. A szomszédot felesleges bármire is kioktatni, tudja ő nagyon jól, mi lenne a dolga. Szóval legyen ez a te sarad, old meg inkább.
Én végigzsaluköveztem, azt már nem tudták a kutyák eltolni. A szomszéd magasról szart rá.
Konkrét kàrokozàs történt...mindenesetre legyen dokumentàlva, fényképpel.
A szomszéd dolga lenne (!) a javíttatàst finanszírozni, de jobban jàrsz, ha megcsinàltatod te magad.
Elméletben nekik kellene, ez lenne a szabályos, az állattartó kötelessége megakadályozni az állat szökését. (Állatvédelmi törvény)
A gyakorlatban sajnos ez senkit nem érdekel, tapasztalat alapján vagy megcsinálja a kérdező, vagy együtt él az idegen kutyákkal az udvarán.
Igy erkezett az elozo kutyam. O koborkutya volt es a keritesekrn at maszkalt egyik telekrol a masikra. Minden szomszed a tepsit vitte ki tele sulthussal es minden nap kapott toluk par szelettel. Ezt lattam. En meg azonnal simogattam tobb orat es nalunk ket kg hust talalt a kertben. Szoval meg voltunk elegedve egymassal a kutyaval. A 2. ora simogatasnal mar tudtam,h megtartom .
Kerdezo , a te helyzeted: a kutyaktol ne feljetek. Adjatok nekik enni es akkor a gazdajanak tekint es egyben a legjobb baratjanak mindketto. Barmily zord kulseju kutyak is.
Amugy meg nem olcsobb etetni a kutyakat ,mint egy uj keritest csinaltatni??
Az ikyen szomszed meg setara is meg kirandulni stb elengedi a kutyait veletek . Szerintem ez kezenfekvobb megoldas. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!